Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El 100% de les proves realitzades als usuaris de la residència La Bonanova han donat negatiu en coronavirus

El 100% de les proves realitzades als usuaris de la residència La Bonanova han donat negatiu en coronavirus

(06/08/2020)

Entre avui i demà s’espera acabar les PCR per detectar possibles contagis entre els treballadors del centre residencial.


Totes les proves PCR realitzades aquest dimecres entre els usuaris de la residència de La Bonanova de Palma han donat negatiu en COVID-19. En total s’han practicat 329 proves PCR entre els 333 residents. 

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) en coordinació amb la Conselleria de Salut ha dut a terme el cribatge de tota la residència després que dimarts es detectàs un cas positiu d’un usuari. L’home roman ingressat a un centre hospitalari tot i que no presenta cap símptoma de la malaltia. 

La prova se li va practicar després que un altre usuari presentàs simptomatologia que podria estar relacionada amb el COVID. Aquest va donar negatiu i, tal i com es recull al protocol, se va fer la pertinent prova PCR als seus contactes més estrets. Tots varen donar negatiu excepte un. 

Durant la jornada d’avui s’estan practicant les proves per descartar possibles contagis entre els treballadors del centre. En total, es faran 350 proves als professionals que hi fan feina a La Bonanova aquest dijous. Altres 20 hauran d’acudir al servei de COVID Exprés per qüestió de torns. 

El centre manté suspeses les visites de familiars i les sortides dels residents fins tenir els resultats de les proves de tot el personal de la residència i de dos usuaris a qui no es va poder fer l'analítica.