Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell possibilita que els professionals de l'artesania es formin en noves tècniques 

El Consell possibilita que els professionals de l'artesania es formin en noves tècniques 

(22/08/2020)

El conseller Jaume Alzamora i la directora insular Marta Jordà han conegut els cursos de Damià Mulet en pasta de plata que s'han organitzat gràcies a les subvencions d'Artesania de 2020 

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular d'Artesania, Marta Jordà, acompanyats de la batlessa de Campos, Francisca Porquer, han visitat el taller del mestre artesà Damià Mulet al municipi, que aquest cap de setmana acull un curs de pasta de plata organitzat gràcies a un ajut del Consell de Mallorca. 

Aquest curs tendrà una segona edició el cap de setmana que ve, i és que la Direcció Insular d'Artesania ha subvencionat aquesta formació en pasta de plata amb 5.400 euros. 

Per al conseller Alzamora, "la professionalització del sector és molt necessària: la formació en noves tècniques o materials que ofereixen els mestres com Damià Mulet donen més valor al producte artesà de Mallorca i al sector productiu propi". 

Igualment, Alzamora i Jordà han animat a l'alumnat present a sol·licitar la carta d'artesà o artesana, l'acreditació professional expedida pel Consell de Mallorca a les persones treballadores de l'artesania amb un any d'experiència i coneixements demostrables de l'ofici.

"Comprar un producte de Mallorca a un professional amb carta o a un mestre artesà ens indica que és un producte de qualitat, que s’adequa a l’ofici tradicional, i aporta diferenciació per als consumidors", ha exposat el conseller Alzamora.

346.500 euros en subvencions: 22.000 per a formació

Les ajudes del Consell al sector de l'artesania, a banda de beneficiar la formació, també són per organitzar actes a favor del producte artesà, millorar els tallers, adquirir estris i maquinària, fer publicitat dels productes, difondre els oficis… 

Enguany s'han repartit 346.500 euros entre 106 professionals de l'artesania per a 180 projectes.

Per a l'organització de cursos, se n'han destinat uns 22.000 euros (catorze projectes).