Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Reallotjats a centres de la xarxa pública els usuaris evacuats de la Llar de Calvià per un incendi

Reallotjats a centres de la xarxa pública els usuaris evacuats de la Llar de Calvià per un incendi

(22/08/2020)

Han estat reubicats temporalment a la Llar d'Ancians, la residència Oms Sant Miquel i Domus Vi de Palma

Un total de 53 usuaris de la residència municipal Llar de Calvià han estat reallotjats de manera temporal a diversos centres residencials de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. L'incendi registrat ahir a la residència municipal va obligar l'evacuació de tots els residents i personal, que varen ser desallotjats per mor de la propagació de fum.

El Consell de Mallorca, des de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, la Conselleria d'Afers Socials i Esports i l'Ajuntament de Calvià s'han coordinat des del primer moment per reallotjar els usuaris afectats, molts d'ells, en situació de dependència. Tant el president de l'Imas, Javier de Juan, i la directora insular de Gent Gran, Sofía Alonso, com la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, el director general de Dependència, Gregori Molina, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han treballat en la reubicació temporal d'aquestes persones a altres centres residencials mentre no puguin retornar a la Llar de Calvià.

D'aquesta manera, 32 usuaris ja han estat traslladats i han fet nit a dues residències del Consell de Mallorca gestionades directament per l'IMAS; 16 a la Llar d'Ancians i 16 a la residència Oms/Sant Miquel, i altres 21 s'han reubicat a la residència Domus Vi, també a Palma. 

A banda de treballar en coordinació amb la Conselleria de Salut del Govern, també han col.laborat en l’evacuació, reubicació i trasllat dels usuaris de la residència municipal de Calvià els Bombers de Mallorca i Creu Roja Illes Balears.

​​​​​​​