Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Persones autònomes i microempreses de tots els àmbits poden sol·licitar ajuts al Consell per adaptar els negocis a les mesures sanitàries

Persones autònomes i microempreses de tots els àmbits poden sol·licitar ajuts al Consell per adaptar els negocis a les mesures sanitàries

(27/08/2020)

L’import màxim de la subvenció és de 1.000 euros per persona, que es poden destinar, per exemple, a la compra de material sanitari i de protecció o a eines de control de capacitat

En el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Mallorca, «Mallorca Reacciona», el Consell va convocar el passat mes de maig dues línies d’ajuts per a persones autònomes i empreses de fins a cinc treballadors per un valor total de 800.000 euros. Són unes ajudes per cobrir les despeses en material sanitari i higiènic, equips de protecció individual i senyalització, i per adaptar els negocis als canvis provocats per la covid-19.

 

Amb l’ajuda, que pot arribar als 1.000 euros per sol·licitant, el Consell pretenia impulsar la reobertura del teixit productiu i econòmic i es varen prioritzar les empreses que havien tengut tancat per mor de l’estat d’alarma. Així, s’adreçava principalment al comerç minorista i a establiments de restauració. Ara, el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica que aquestes subvencions s’amplien a tot tipus d’activitat econòmica.

 

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, explica que la convocatòria «es va preparar de manera diligent, perquè els beneficiaris puguessin començar a rebre els ajuts al més aviat possible, i cobrir les despeses necessàries per reobrir els negocis que no havien facturat o havien facturat molt poc durant l’estat d'alarma». 

 

«Una vegada valorades les sol·licituds que ens han arribat durant aquests mesos», diu Alzamora, «veim que hi ha recursos suficients perquè empresaris i empresàries de tot tipus d’activitat econòmica puguin optar als ajuts i els cobrim les despeses que han hagut de fer per adaptar-se a les mesures sanitàries i de protecció».

Així, l’objectiu de la convocatòria és donar suport al teixit productiu de Mallorca, constituït en gran mesura per autònoms i petites empreses, protegir-lo i ajudar-lo a contraresta l’impacte econòmic derivat de la crisi sanitària ocasionada per la covid-19. 

Gràcies a un conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç, és aquesta institució qui gestiona la convocatòria, que finalitza el 30 d’octubre de 2020. 

Convocatòria amb dues línies d’ajut

La primera línia d’ajuts, dotada amb 500.000 euros, inclou subvencions per comprar productes sanitaris, en compliment dels protocols nous d’higiene i de seguretat, com ara material de protecció individual (mascaretes, pantalles facials, gel hidroalcohòlic...), productes de neteja del local, cartells de senyalització, formació en prevenció de riscs o l’obtenció del segell de «comerç segur».

La segona línia d’ajuts, a la qual es destinen 300.000 euros, s’enfoca en la inversió necessària per poder adaptar l’activitat del negoci als hàbits nous de consum (aplicacions de control de capacitat, tauletes, programes de gestió de clientela...) i higiènics (equips de neteja o desinfecció).