Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'hipòdrom Son Pardo acull demà el duel entre atleta i cavall

L'hipòdrom Son Pardo acull demà el duel entre atleta i cavall

(27/08/2020)

S'han pres mesures de seguretat i higiene d'acord amb la nova normativa sanitària

Avui migdia s'ha presentat el duel d'atleta contra cavall que tindrà lloc demà a les 20 h a l'hipòdrom Son Pardo de Palma. A més dels protagonistes de la cursa, Toni Abadia i Joan Antoni Riera, menador de Variuso du Bouffey, han assistit el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra; el president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Lluís Socias; el president de la Federació Balear de Trot, Joan Llabata; i l'organitzador de la prova, Juan Carlos Higuero.

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha remarcat la importància que té organitzar esdeveniments amb aquesta repercussió, en els quals es fusiona l'atractiu de l'illa amb l'esport i, alhora, dona a conèixer la realitat dels hipòdroms de Mallorca, amb iniciatives capaces d'impactar a l'exterior. A més, ha avançat que no es tracta d'una acció puntual, sinó que s'engloba en un pla de dinamització del turisme eqüestre que veurà la llum el mes de setembre.

Serra també ha volgut recalcar l'esforç que s'està fent des de l'IEHM i la Federació Balear de Trot per mantenir les mesures de prevenció de la COVID-19 d'ençà que es reinicià la competició.

El president de l'Institut, Lluís Socias, ha destacat les mesures de seguretat i higiene que s'han pres per a l'esdeveniment, d'acord amb la nova normativa sanitària que es preveu que es publiqui demà al BOIB. Entre altres qüestions, ha suposat adaptar l'aforament inicial, reduint-lo a un màxim de 500 persones. Així, per primera vegada en dècades s'ha fet comprar entrada de forma anticipada per poder assistir a l'hipòdrom, i així poder controlar la quantitat de públic que assistirà al recinte.

El president de la Federació Balear de Trot, Joan Llabata, ha reconegut que l'expectació mediàtica que desperta la prova és el millor aparador per mostrar que el trot és un esport amb moltes possibilitats, a més de les purament esportives.

Tant Joan Antoni Riera com Toni Abadia han mostrat una gran motivació a l'hora d'afrontar el duel i han assegurat que és molt complicat fer un pronòstic de la carrera, per una part perquè el cavall no està acostumat a córrer tot sol i per una altra perquè la pista de Son Pardo és un terreny molt diferent de les pistes d'atletisme. Tots dos han coincidit que guanyi qui guanyi l'emoció està assegurada i que no descarten un duel de revenja.

A més, s'ha fet públic un extens protocol d'actuació per prevenir la propagació de la covid-19, que hauran de seguir tant públic com esportistes i personal federatiu.

L'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca recomana no acudir a l'hipòdrom sense haver adquirit prèviament les entrades.