Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Patrimoni convoca per primera vegada subvencions per recerca

Patrimoni convoca per primera vegada subvencions per recerca

(31/08/2020)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística destina 900.000 euros a ajudes per a la investigació

La Direcció Insular de Patrimoni ha publicat una convocatòria de subvencions per a la recerca en matèria d'arqueologia i/o paleontologia a Mallorca, a l'arxipèlag de Cabrera i en els illots adjacents per al període 2020-2022. És la primera vegada que es convoquen ajuts d’aquest tipus. Així, el Consell posa 900.000 euros a disposició de particulars, ajuntaments i universitats i centres de recerca amb l’objectiu d’impulsar la recerca i així aportar coneixement científic sobre elements patrimonials i material arqueològic i paleontològic.

Els imports dels ajuts per a cada any (2020, 2021 i 2022) és de 300.000 euros, dels quals 100.000 euros són per a particulars, 100.000 euros per a ajuntaments, i per a universitats i centres de recerca 100.000 euros. El termini per a la presentació de sol·licituds per a les ajudes d’enguany acaba el 20 de setembre de 2020.

Tendrà la consideració de despesa subvencionable tota aquella que s’hagi generat a partir de la realització del projecte de recerca que hagi estat mereixedor d’ajut i que figuri com a tal a la memòria econòmica  aprovada. En aquest sentit s’entenen com a despeses subvencionables, les incloses en el pressupost encara que siguin despesa corrent sempre que siguin necessàries per al projecte.

Així, la subvenció inclou la possibilitat de presentar part de les despeses degudament justificades d’allotjament i de manutenció de l’equip investigador, lloguer de locals, vehicles i maquinària, així com despeses de carburant necessaris per al desenvolupament del projecte, i també material fungible d’excavació, registre i documentació, conservació, restauració i emmagatzematge, entre d’altres.

La documentació per fer els tràmits es pot trobar a la seu electrònica del Consell de Mallorca i en el següent enllaç:

https://seu.conselldemallorca.net/ca/web/seu/fitxa?key=54512