Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

50 participants en el concurs d’idees de la Mallorca Film Commission per produir curtmetratges que promocionin l’illa

50 participants en el concurs d’idees de la Mallorca Film Commission per produir curtmetratges que promocionin l’illa

(08/04/2021)

  • La valoració del jurat permetrà triar els cinc guanyadors, que durant les pròximes setmanes desenvoluparan el guió de les propostes
  • Les obres resultants potenciaran la imatge positiva de Mallorca i, així, la reactivació turística


El Consell de Mallorca, a través de la Mallorca Film Commission, ha duit a terme una jornada de pitching (concepte per definir un concurs d’idees en el sector audiovisual) per seleccionar cinc projectes de curtmetratges i posteriorment produir-los amb un màxim de 14.500 euros cada un. Hi han participat 50 persones, que en tres minuts cadascuna han presentat el seu projecte davant un jurat, format per representants del sector audiovisual, del sector turístic i els concursants (que no s’han pogut votar a ells mateixos).

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha explicat que aquest projecte «vol conjugar la producció audiovisual i tota la feina que estam fent des de la Mallorca Film Commission amb el concepte de promoció de la marca Mallorca i del destí Mallorca». «Captam valor i creativitat dels nostres autors i del nostre sector audiovisual per poder donar una imatge de Mallorca entre els nostres mercats», ha afegit Serra, qui també ha valorat positivament el talent del sector audiovisual de Mallorca i la voluntat del Consell de donar-li suport.

Cal destacar la novetat d’aquesta iniciativa, «un experiment i un projecte novedós que ha tengut una gran acollida», en paraules del conseller, ja que s’havien presentat més de 100 propostes. «El resultat tendrà un llarg recorregut, per festivals i fires, i alhora el podrem utilitzar per potenciar la nostra imatge a l’exterior. Serà un coctel molt potent per a la imatge de Mallorca». 

L’objectiu final d’aquesta acció innovadora és la creació i difusió d’obres d’entre 5 i 15 minuts que potenciïn la imatge de Mallorca i la reactivació turística, ja que els curtmetratges s’hauran de rodar íntegrament a Mallorca, amb una trama de ficció que hi estigui vinculada. Així mateix, la temàtica és lliure, però ha d’incloure algun element característic de l’illa (patrimoni, gastronomia, cultura, esports...). En definitiva, s’ha de projectar una Mallorca segura, sostenible i incorporar la intel·ligència turística per millorar l’experiència dels visitants.

La setmana que ve es revisarà la documentació aportada pels guanyadors per comprovar que compleixen els requisits de la convocatòria i es faran públics. Llavors, els autors hauran d’elaborar els guions de les seves propostes en tres setmanes. Les idees podien ser inèdites, específiques per a aquesta convocatòria, o adaptacions d’obres prèvies. En qualsevol cas, comptaran amb aquestes tres setmanes per desenvolupar els guions, ja que després signaran el contracte de producció del curtmetratge amb la Fundació Mallorca Turisme - Mallorca Film Commission. 

Entre els autors que han presentat els seus projectes hi havia Jaume Carrió, guanyador d'un Goya amb Woody & Woody, els directors Toni Bestard, Marga Meliá o Marcos Cabotá; el director, guionista i productor Xesc Mulet; guionistes de sèries com David Mataró i Marta Sánchez; intèrprets com Pep Tosar o Agnès Llobet; la directora del festival Evolution, l'actriu alemanya Sandra Seeling; Xesc Mulet, David Mataró i Marta Sánchez.

Composició del jurat

Per part del sector audiovisual, han participat com a jurat Agustí Villaronga (director de cinema, guanyador de tres premis Goya), Claro García (guionista, guanyador d’un premio Goya), Cristina Bosch (professora de producció de l’ESCAC) i Roberto Barrueco (director de MECAL Festival de Curtmetratges i Animació).
Per part del sector turístic, hi havia Margalida Ramis (CEO de Grupotel), Joan Balaguer (CEO de Logitravel) i Mónica Brondo (responsable de màrqueting d’Avoris).