Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

66 projectes presentats al XVIII Concurs d’Objectes fets amb Materials Reutilitzats

66 projectes presentats al XVIII Concurs d’Objectes fets amb Materials Reutilitzats

(14/06/2019)

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha entregat avui els premis als guanyadors i guanyadores del XVIII Concurs d’Objectes fets amb Materials Reutilitzats, en el qual hi han participat alumnes de centres d’educació infantil, primària, secundària, educació especial i altres col·lectius d’educació no formal. En total s’han presentat 66 objectes a nivell individual, com a grup o com a centre.

 

En la categoria d’educació infantil el premi ha estat pe l’AMIPA Norai d’Alcúdia, amb la seva creació titulada “Roboti”. En el primer cicle d’educació primària el premi ha estat pels alumnes de segon de primària de Sant Francesc d’Assís de Sa Pobla amb “El monstre de paper”. L’objecte premiat en la categoria de segon cicle d’educació primària ha estat el titulat “El monstre acústic” elaborat pels i les alumnes de sisè de primària, també de Sant Francesc d’Assís de Sa Pobla. Alícia Díaz Durán, Joan Hageneier Caldentey, Gemma Planas Morey i Maria del Mar Servera Timoner del IES Manacor s’han fet amb el premi en la categoria d’educació secundària amb l’objecte “Làmpada tetera”. Finalment, l’altre primer premi en la categoria d’educació secundària ha estat per l’IES Puig de sa Font amb “Hotel d’insectes”.

 

 

La consellera Espeja ha dit que “tot i que normalment ens podem pensar que amb el reciclatge ja hem complit, sempre és molt millor la reutilització i encara més, la reducció dels residus”.

 

 

Tots els premiats i premiades podran gaudir d’una nit als refugis de la xarxa del Consell de Mallorca i d’un lot de productes per fomentar la separació en origen dels residus, sobretot de la matèria orgànica.

Per a la valoració dels objectes s’ha tingut en compte els materials i mètodes de construcció, la imaginació i creativitat, la utilitat i les qualitats estètiques.

 

Tant els objectes premiats com tots els que es varen presentar al concurs es poden veure exposats de manera permanent a les instal·lacions del Parc de Tecnologies Ambiental de Tirme.