Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Centre d’Informació i Educació Ambiental del Consell de Mallorca nou centre de formació SOIB

El Centre d’Informació i Educació Ambiental del Consell de Mallorca nou centre de formació SOIB

(24/11/2022)

S’oferirà certificats de professionalitat en Gestió de residus urbans i industrials

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, acompanyades de la cap de Departament de Gestió Administrativa i Jurídica del SOIB, Catalina Rosa Pons, han visitat el nou centre de formació acreditat pel SOIB.

El Centre d’Informació i Educació Ambiental oferirà formació del certificat Gestió de residus urbans i industrials (SEAG0108), després que la institució insular s’hagi presentat a la convocatòria de subvencions SOIB, acreditacions d’entitats locals 2021-2024. Es tracta del primer centre acreditat a Mallorca per impartir aquest certificat.

Aquest centre nou s’ubica a les instal·lacions del Parc de Tecnologies Ambientals de l’empresa Tirme, concessionària dels residus urbans. Després de l’acreditació, aquest centre podrà impartir formació del certificat de professionalitat en Gestió de residus urbans i industrials per a treballadors desocupats.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha valorat molt positivament l’acreditació i ha destacat que «és molt important que hi hagi espais on es pugui aprendre la recollida, el transport i el tractament dels residus i es pugui formar professionals en aquesta matèria. A més, per a nosaltres és un plaer i un deure poder col·laborar amb el SOIB i facilitar sortides professionals a persones desocupades». «En el Consell de Mallorca som molt conscients de les dificultats que segueix passant la ciutadania de l’illa i la voluntat del departament és que tothom pugui tenir un lloc de feina digne», ha afegit Ribot.

Per adequar les instal·lacions, el SOIB ha subvencionat el projecte amb 9.650 euros, el que suposa el 50 % del cost total de l’equipament necessari per impartir les futures accions formatives. A més, ha tramitat el certificat de gestió de qualitat d’acord a la norma ISO 9001, requisit normatiu per impartir els certificats professionals. El certificat de formació professional de gestió de residus urbans i industrials preveu la formació en la recollida, el transport i el tractament de residus, així com les mesures adients de prevenció de riscos laborals.