Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Acte institucional del 8M al Consell de Mallorca

Acte institucional del 8M al Consell de Mallorca

(08/03/2021)

Cinc dones han llegit de manera conjunta el manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

El Consell de Mallorca ha commemorat avui amb un acte institucional el Dia Internacional de les Dones, una jornada durant la qual s'ha llegit un manifest de suport i adhesió al 8M. Enguany, la lectura conjunta ha anat a càrrec de la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, i cinc dones en representació de les treballadores dels serveis essencials a Mallorca.

D'aquesta manera, el Consell ha retut homenatge i reivindicat el paper de les dones en la gestió de la crisi derivada de la pandèmia. Han participat a la lectura del manifest Margalida Frontera, investigadora i assessora tècnica en gestió de la pandèmia, Francisca Canales, infermera d’un centre de salut, Antònia Mas, auxiliar d’infermeria a una residència de l’Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), María Jesús Jordan, netejadora d’un centre de salut i María José Sánchez, treballadora social d’atenció a víctimes de violències masclistes.

A l'acte han participat les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot; la consellera de Presidència, Teresa Suárez, la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach i portaveus dels grups polítics amb representació a la institució insular, així com conselleres i consellers de la institució.

Amb aquest manifest, el Consell de Mallorca, vindica la importància de seguir fent feina cap a la igualtat real i ha destacat que "les dones són essencials sempre, duent a terme tasques de cura i d'acompanyament però enguany encara molt més, amb el seu lideratge, i que són imprescindibles per a la recuperació i la reestructuració social i econòmica de la nostra illa i de cada un dels nostres pobles. És evident que per poder-nos recuperar cal no perdre de vista de com han estat d'essencials, i són encara tots els serveis de cura de les persones" ha expressat Cladera durant la lectura.

Podeu consultar el manifest sencer fent clic aquí.