Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Agustí Villaronga posa en escena el seu primer projecte teatral de gran format amb 'El testamento de María', que s'estrena avui al Teatre Principal

Agustí Villaronga posa en escena el seu primer projecte teatral de gran format amb 'El testamento de María', que s'estrena avui al Teatre Principal

(26/06/2015)

L'obra de Colm Toibin, protagonitzada per Blanca Portillo, ha estat presentada aquest matí i acollirà altres dues funcions, el dissabte i el diumenge

El Teatre Principal de Palma acull des d’avui i fins diumenge El testamento de María, una obra de teatre de Colm Toibin, dirigida per Agustí Villaronga i interpretada per Blanca Portillo.

Villaronga i Portillo han acompanyat avui matí la directora del Teatre Principal en funcions, Margalida Moner, en la presentació del muntatge. Moner ha destacat que “amb El testamento de María tancam la nostra programació inicial de teatre, i ho feim amb un final de festa que no podria ser millor, una obra que ha rebut tota casta d’elogis i bones crítiques”.

També s’ha referit a la feina de Blanca Portillo, “sola, damunt l’escenari", una actuació extraordinària per a la qual va rebre el premi Max a la millor interpretació femenina. A l'obra, Portillo dóna vida a la mare de Jesús, quan es troba ja a la vellesa, i recorda, en forma de nombrosos 'flashbacks', la seva vida i la relació amb el seu fill.

L’actriu, que ha insistit molt en que “encara que estigui sola en escena no es tracta d’un monòleg, perquè hi són presents molts altres personatges”, ha destacat que “aquesta Maria, el que té de nou, és que és mostrada com mai no s'havia fet fins ara, és a dir,  com una dona de carn i os , absolutament humana. Una dona molt aferrada a la terra, que té cura del camp; una dona allunyada de tot misticisme, que ha patit molt i continua patint perquè va veure morir el seu fill d’una forma terrible i cruel”.

Igualment, Portillo ha explicat que aquesta obra “és molt respectuosa amb la religió; no pretén oferir veritats absolutes, sinó que el que s'intenta és donar veu a una figura que habitualment ha estat silenciada".

Per la seva banda, Agustí Villaronga, realitzador cinematogràfic que per primera vegada ha dirigit una obra de teatre de gran format,  ha volgut atorgar tot el protagonisme a l’actriu, cosa que, segons ha dit, va tenir "molt clar, des del principi”. En el muntatge no ha quedat absent l'esperit cinematogràfic del director. Com reconeix el mateix Villaronga, aquesta circumstància “se percep, sobretot, en el desenvolupament de la narració”.

L'obra s’estrenarà avui divendres a les 20 hores, a la Sala Gran. Les altres dues funcions tendran lloc demà dissabte, a les 19 hores, i el diumenge, a les 18.