Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Albert Torras destaca la importància de potenciar la reducció de residus durant la ponència sobre deixalleries, punts i parcs verds

Albert Torras destaca la importància de potenciar la reducció de residus durant la ponència sobre deixalleries, punts i parcs verds

(09/09/2016)

El Cap de secció de prevenció de residus de l’AMB va ser el ponent de la conferència celebrada ahir en l’àmbit de l’elaboració del Pla Director Sectorial de Residus

La ponència tècnica sobre deixalleries, punts verds i parcs verds duita a terme en l’àmbit del procés participatiu per elaborar el Pla Director de Residus no perillosos de Mallorca es va celebrar ahir horabaixa al Teatre Sa Societat de Calvià i va anar a càrrec del cap de secció de prevenció de residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Albert Torres. A la trobada també hi varen participar la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals.

 

Albert Torres va destacar durant la seva intervenció la importància de potenciar la reducció i que les deixalleries no siguin només un lloc on es deixin residus, sinó que també es converteixi en un punt de recollida d’aquells als que se’ls pugui reparar i donar un segon ús. Torres va recordar que els 20 anys d’història de les deixalleries, aquestes han anat evolucionen de manera contínua i que “ara és el moment de convertir-les en un punt clau per a la prevenció de residus”. En aquest sentit, va explicar que a l’AMB les deixalleries ja inclouen un espai per aquells residus que poden tenir una segona vida i fins i tot es duen a terme, periòdicament, tallers per ensenyar a reparar. Una idea que va anar a incorporar al nou Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca que s’està elaborant des del Departament de Medi Ambient.

                                                                                

En acabar la ponència, els participants varen poder fer tot tipus de preguntes i propostes de les quals se’n pren nota per tal de tenir-les en compte a l’hora d’elaborar el nou PDSR.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, va agrair totes les propostes que es varen fer durant la jornada i va recordar la importància d’aquest procés participatiu, on es tenen en compte a tots els actors implicats per tal d’elaborar un PDSR sòlid i que respongui a les necessitats reals de Mallorca. Així mateix, va aprofitar per animar a la gent a continuar participant d’aquestes ponències tècniques temàtiques que es duen a terme cada primer dijous de mes i que continuaran fins al mes de novembre. La del mes d’octubre tractarà sobre la tarifa de gestió de residus.

 

A més, de les ponències tècniques, el darrer dijous de mes, es duen a terme meses de treball temàtiques a la que hi participen tots els actors implicats per tal d’aportar idees, i cada tres mesos hi ha reunions amb membres de tots els grups polítics amb representació al Consell de Mallorca per informar-los sobre el procés participatiu.