Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Alcúdia acull la setena edició del Festival Circaire 

Alcúdia acull la setena edició del Festival Circaire 

(24/10/2022)

Durant els dies 28, 29 i 30 d’octubre es podrà gaudir d’una àmplia oferta cultural relacionada amb la modalitat de circ

Torna una nova edició de Circaire - Festival de Circ d’Alcúdia. El darrer cap de setmana d’octubre, els dies 28, 29 i 30 d’octubre, Alcúdia s’omplirà d’una gran varietat d’espectacles de circ, protagonitzats per artistes locals, nacionals i internacionals. El Consell de Mallorca dona suport a aquesta iniciativa amb una aportació econòmica de 25.000 euros. 

Un total de 18 companyies de circ participen en aquesta cita, entre elles de Mallorca, Menorca, Catalunya, Andalusia, País Basc i Extremadura. A més, el Festival Circaire compta aquest 2022 amb companyies d’Irlanda, com a país convidat. Es col·labora així amb el Circus Festival Ireland.

La programació de Circaire 2022 compta amb l’espectacle Que Bèstia!, del gran referent del món del circ, el pallasso Tortell Poltrona. La proposta escènica és un homenatge als personatges que van fer riure a generacions passades però també presents.

Així mateix, la programació inclou cada jornada propostes musicals i ofereix espais de joc i entreteniment per a tota la família. Enguany com a novetat, Circaire incorpora en la seva oferta Es Corral Xalest, un nou espai de fantasia on de 10 a 14 hores el públic assistent podrà gaudir d’espectacles de malabars, tallers de circ, cavallets ecològics i una ludoteca. 

L’edició d’enguany disposa de més Espais Circaire 

Enguany, el festival compta amb un total de set ubicacions diferents on durant els tres dies hi haurà espectacles: l’Auditori d’Alcúdia, el Pont de la Vila Roja, la Plaça de Toros, el Port d’Alcúdia amb la carpa a l’aire lliure Circ a la Fresca i Es Corral Xalest, la Plaça de l'Església i Passeig Pere Ventayol. 

La carpa del Circ Bover té aquesta edició una nova ubicació. Es trasllada a la zona d'aparcament que queda prop del Pont de la Vila Roja i la Plaça de Toros. Aquest nou espai Circaire compta amb zona amb food trucks i és on tenen lloc les sessions musicals. 

El festival manté les activitats complementàries destinades a les escoles

Una edició més i amb la voluntat de fer arribar el circ a les escoles d’Alcúdia s’han programat visites escolars amb el lema Què tens tu de circaire?. A més, el festival ha programat un espectacle matinal destinat exclusivament per a les escoles el dijous 27 d’octubre. Es tracta de l’estrena de Biblios de la companyia Circ Bover. L’exposició d'enguany de Circaire, ubicada a l’Auditori d’Alcúdia, està dedicada als cartells que varen dibuixar l’any passat els alumnes.