Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ariany estrena un Centre Polivalent gràcies al suport financer del Consell de Mallorca

Ariany estrena un Centre Polivalent gràcies al suport financer del Consell de Mallorca

(09/12/2022)

Els ajuts del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local han permès acabar unes obres aturades durant més d’una dècada

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local han visitat el Centre Polivalent d'Arinay, que després d'anys d'obres ha esdevingut una realitat gràcies a les aportacions de la institució insular per a la seva finalització. De fet, el Consell ha invertit 270.000 euros a través del pla d'obres de competència municipal. Una inversió que no es va poder materialitzar fins que l'edifici va ser cedit a l'Ajuntament d'Ariany per part de l'associació de la tercera edat del municipi.

De fet, va ser mateix conseller Alzamora qui en la seva etapa de director insular de Promoció Sociocultural, (2017) va intercedir perquè es produís la cessió després d'una dècada amb les obres paralitzades per manca de recursos per part els seus antics propietaris. Ja com a edifici de titularitat pública, el consistori amb el suport econòmic del Consell ha finalitzat les obres per a convertir-lo en un espai multifuncional al servei de tota la ciutadania.

El conseller Alzamora, ha destacat durant la visita a Ariany "la importància del Consell de Mallorca i la seva capacitat d'acció en els municipis". En aquest context ha assegurat que en aquest cas concret i sense la col·laboració interinstitucional no s'haguessin pogut acabar les obres. "En un territori com el nostre, amb municipis petits, el Consell és el puntal que permet tècnicament i econòmicament fer funcionar la majoria d'ajuntaments. És el cas de municipis amb escassos recursos per la seva dimensió i capacitat financera". D'acord amb el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, "el Consell de Mallorca té una incidència al territori total i absoluta. La seva capacitat per canviar de dalt a baix pobles i ciutats és real, tant pel seu pressupost com per la seva xarxa d'assistència tècnica i administrativa", ha assegurat.

La presidenta Cladera i el conseller Alzamora han aprofitat la visita a Arinay per conèixer també altres projectes d'embelliment, supressió de barreres arquitectòniques i substitució de xarxa d'aigua finançats pel Consell. "Un exemple de visió global, d'integració i inclusió que inclou la perspectiva d'accessibilitat des del primer moment en què es projecta una obra o servei", ha assenyalat Alzamora. En definitiva, segons Alzamora, "amb aquestes inversions hem millorat la qualitat de vida no només de les persones amb dificultats, sinó la del conjunt de la població; itineraris i espais més amables, amb més seguretat i més humanitzats per a tothom".

En aquest sentit, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha explicat que "Ariany és un dels municipis petits on les ajudes del Consell tenen un major impacte, ja que l'ajuntament compta amb un suport i uns recursos que l'han permès fer millores al poble". segons Cladera, "aquí hi hem invertit més de dos milions d'euros en diferents ajudes i subvencions municipals, que en el conjunt de Mallorca durant aquesta legislatura ascendeix a 150 milions destinats directament als ajuntaments de Mallorca".

Vídeos

ariany