Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Artesania del Consell de Mallorca vol donar valor als productes del sector de les pastisseries i els forns

Artesania del Consell de Mallorca vol donar valor als productes del sector de les pastisseries i els forns

(15/09/2021)

  • El conseller Alzamora ha conegut Es Forn des Pla de na Tesa, que, amb el pastisser Maties Miralles, promociona el producte elaborat a l’illa   
  • Les ajudes per millorar els obradors i l'impuls a les cartes d'artesà en el gremi són algunes de les mesures


El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat Es Forn des Pla de na Tesa, que compta amb 122 anys d’història i que actualment està regentat per Maties i Jaume Miralles, la tercera generació d’una família amb tradició artesanal. 

La trobada, a la qual també han assistit la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, i el gerent de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, Pep Magraner, ha servit per posar en comú les estratègies necessàries per promocionar els productes de forn i pastisseria, fomentar la innovació en el gremi i donar valor als professionals pastissers. 

Es Forn des Pla de na Tesa ja ha comptat amb l’ajuda del Consell per adquirir nova maquinària, gràcies a les subvencions anuals de la Direcció Insular d’Artesania. Aquesta línia d'actuació és una de les principals del Consell per contribuir a la millora de la competitivitat dels obradors i tallers artesans, cosa que també influeix en la professionalització dels mateixos artesans.

A la professionalització també contribueix l'impuls a les cartes d'artesà i de mestre artesà que està realitzant el Consell, que enguany ja ha atorgat 34 noves cartes. Precisament, la Ponència Tècnica d’Artesania del Consell de Mallorca avaluarà pròximament al pastisser Maties Miralles per tal d’atorgar-li la carta d’artesà i acreditar de manera oficial que, com el seu pare (ja mestre artesà), elabora productes de manera artesanal.

A banda de tot això, el Consell posa a l’abast de les empreses locals ajudes per a la promoció dels seus productes i les seves iniciatives, tant dins de Mallorca com a l’exterior, a través del Departament de Promoció Econòmica. 

En aquest sentit, Maties Miralles és finalista a la Copa del Món del Panettone, que se celebrarà a Lugano (Suïssa) el novembre. Es tracta d’un producte típic italià que Es Forn comercialitza juntament amb altres productes de Mallorca. Així, els germans Miralles aposten per la tradició alhora que treballen productes d’avantguarda, que fan que el seu negoci mantengui l’atractiu entre les generacions més joves d’arreu de l’illa.


Gató d’ametlla als lots del Consell «Amb el Producte de Mallorca»

Per altra banda, Es Forn des Pla de na Tesa és un dels forns adherits a la campanya del Consell «Amb el Producte de Mallorca», que reparteix lots amb 22 productes a través de les cooperatives i botigues del comerç just i del sector productiu d’arreu de l’illa. 

Un dels productes, el gató d’ametlla artesà, pot sol·licitar-se en aquest forn una vegada aconseguit el lot. Per participar en la campanya s’han d’inscriure a través de www.ajutsmallorca.com i triar un dels establiments on encara hi ha bons bescanviables disponibles.