Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Bonet es reuneix amb la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern

Bonet es reuneix amb la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern

(06/08/2015)

Aquesta trobada s’emmarca en la preparació dels pressuposts 2016 per al Consell de Mallorca. Bonet ha presentat a la consellera l’estat dels comptes de la institució insular.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, s’ha reunit amb la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Catalina Cladera. La trobada ha servit per mantenir un primer contacte entre ambdues institucions i exposar l’estat en què es troben els comptes del Consell. A més, s’ha parlat sobre la Llei de finançament dels consells insulars i sobre els convenis que hi ha amb el Govern, perquè són la manera en què la comunitat autònoma financia el Consell. 

El Departament d'Economia i Hisenda ja treballa amb el pressupost per a l'any 2016. Bonet ha afrmat que «els comptes actuals del Consell no permeten molt de marge i intentarem cercar solucions a la falta de finançament». Segons el conseller, hi haurà necessitats, en matèria de benestar social, que superen la Llei de finançament. La intenció és plantejar totes les solucions possibles «entenent que la situació econòmica del Govern no és la millor possible».

Pel que fa a les inversions estatutàries que gestiona el Consell, el conseller ha exposat la necessitat que el Govern demani al Govern d’Espanya les inversions que el govern anterior «no va voler reclamar». D’aquesta manera, es podria fer front als problemes històrics de finançament que té la comunitat autònoma.

La consellera Cladera ha afirmat que existeix un compromís per part del Govern per ajudar als consells perquè puguin desenvolupar i augmentar les seves competències. A la trobada també hi ha assistit el secretari tècnic del Departament d’Economia i Hisenda, Joan Ignasi Morey, el director general de Pressupost i Finançament, Joan Carrió, i l’interventor general de la comunitat autònoma, Joan Martí.