Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Campanet millorarà l’estat del Camí Blanc gràcies a una inversió de 230.000€ del Consell

Campanet millorarà l’estat del Camí Blanc gràcies a una inversió de 230.000€ del Consell

(17/02/2023)

Es tracta d’un projecte municipal finançat per la Borsa d’Allotjaments Turístics per condicionar la xarxa de pluvials d’un dels camins més emblemàtics de Campanet

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb la batlessa de Campanet, Maria Rosa Bestard, han explicat avui la intervenció que l’ajuntament durà a terme al Camí Blanc mitjançant la convocatòria d’ajuts de la institució insular a través de la Borsa d’Allotjaments Turístics.

El projecte, que suposa una inversió total de 249.000€ dels quals el Consell n’aportarà 224.000, consisteix en la millora de la canalització de la xarxa de conducció de les aigües pluvials al llarg del Camí Blanc, un camí molt transitat pels vianants i ciclistes, tant residents com visitants.

Amb aquesta intervenció se millorarà el sistema de d’evacuació i recollida d’aigua de pluja amb actuacions a les cunetes, habilitant noves canalitzacions com la que abastirà d’aigua un abeurador proper, element patrimonial, i amb noves conduccions de pluvials cap a diversos trams del torrent de manera indirecta. D’aquesta manera, es millorarà l’estat actual del camí, es guanyarà espai per a vianants allà on ara hi ha cunetes descobertes i s’evitarà la degradació tant del Camí Blanc com dels adjacents per mor de la força de l’aigua.

“Estic molt satisfeta de poder donar solució a una necessitat del municipi envers aquest camí tant emblemàtic i transitat, i vull recordar que aquest és un dels nostres principals papers, el d’estar al costat dels ajuntaments, a qui durant aquesta legislatura, malgrat la pandèmia i malgrat la crisi derivada de la guerra, hem invertit 150 milions d’euros” ha expressat la presidenta Cladera.

Per la seva part, la batlessa Rosa Maria Bestard ha apuntat que “és un camí molt estimat, que connecta el nostre poble amb Sant Miquel i aquesta inversió del Consell ens permet dur a terme una intervenció molt necessària”.

El Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT), cofinança un total de 40 projectes municipals adreçats a millorar les infraestructures turístiques i fomentar la desestacionalització de l'oferta turística en el marc de l'economia circular. En total, s'hi destinen 21 milions d'euros, que serviran perquè 30 ajuntaments de Mallorca posin en marxa els quaranta projectes aprovats.