Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera dona el sus a la Mallorca Grand Race

Cladera dona el sus a la Mallorca Grand Race

(24/03/2023)

La primera cursa de bicicleta de muntanya per etapes de Mallorca tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de març.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha donat el tret de sortida a la Mallorca Grand Race, la primera carrera de bicicleta de muntanya per etapes i en parella de l’illa. El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, ha col·laborat des del primer moment en l’organització d’aquesta cursa.

La carrera té com a fita ser una cursa de residu zero. Totes les persones inscrites han signat un document privat amb el compromís de no generar residus durant la realització de l’activitat esportiva. A més, l’organització compta amb un equip de neteja que fa el recorregut darrere els participants, per si, per accident, els cau qualque tipus de residu durant la cursa.

La presidenta de Consell ha destacat que «Mallorca es mereixia també una cursa d’elit, d’aquesta categoria, a l’altura d’altres competicions internacionals, però amb l’al·licient de l’illa com a rerefons». La institució insular fa feina per potenciar les activitats esportives com a part de l’estratègia de desestacionalització turística. «El ciclisme ha esdevingut un pilar important en la promoció turística que feim al Consell. A més, en aquest cas, es combina l’activitat esportiva amb la protecció mediambiental», ha afegit Cladera.

La Mallorca Grand Race és una carrera internacional de bicicleta de muntanya per etapes XCM i en parelles. La competició, tant masculina com femenina, segueix les normes tècniques i esportives de la Unió Ciclista Internacional (UCI).

La cursa està formada per tres etapes. La primera és de tipus crono i s’ha duit a terme avui al Trail Park de Peguera. La segona, de 80 quilòmetres i que recorrà el Pla de Mallorca, començarà demà a Lloret de Vistalegre i passarà per Sant Joan, Vilafranca, Porreres, Llucmajor i Algaida. La tercera etapa tindrà lloc diumenge, 26 de març, a la serra de Tramuntana i passarà per Alaró, Lloseta, Biniamar i Mancor.

El director de la cursa, Gabriel Roca, ha remarcat que «volem reivindicar Mallorca com a aparador internacional i referent d’aquesta pràctica esportiva. Mallorca és un lloc idíl·lic per a la pràctica de bicicleta de muntanya, a més d’una oportunitat per conèixer-la molt de prop. Igual que Sud-àfrica té la Cape Epic o Suïssa i els Alps l’Epic Race, Mallorca compta des d’ara amb la Mallorca Grand Race».