Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera expressa el suport de Mallorca al poble de La Palma i al seu pla de recuperació

Cladera expressa el suport de Mallorca al poble de La Palma i al seu pla de recuperació

(01/07/2022)

Ho ha fet durant el Ple de la Comissió de Cabildos, Diputacions i Consells Insulars de la FEMP que s’ha celebrat a l’illa canària
La presidenta ha defensat en la trobada el reforç de les polítiques públiques com a palanca de recuperació econòmica i social

​​​​​​​La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s’ha desplaçat a La Palma per participar al Ple de la Comissió de Cabildos, Diputacions i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis, que en aquesta ocasió s’ha duit a terme a l’illa canària com a mostra de suport de les entitats locals i insulars. Abans de la reunió del ple, que s’ha celebrat al Museo Arqueológico de Benahoarita, s’han desplaçat al mirador de Tajuya per comprovar els efectes i seqüeles de l’erupció volcànica.

Cladera ha traslladat al president del Cabildo de La Palma, Mariano Hernández Zapata, i a la batlessa de Los Llanos de Aridane, una de les poblacions més afectades i on s’ha celebrat la reunió,  així com a altres representants institucionals, la solidaritat de Mallorca amb el poble palmer i el suport del Consell en el procés de reconstrucció que s’està duent a terme a l’illa per minimitzar els efectes socials i econòmics de la tragèdia. “En el darrer ple ja vàrem decidir que la pròxima reunió de la Comissió la faríem aquí, com una mostra de suport cap a aquesta illa per part dels membres que la integram i dels territoris que representam, després de tot el patiment i les conseqüències derivades de la terrible erupció volcànica. La trobada ens ha permès conèixer el Pla de Reconstrucció del Cabildo que tenen en marxa”, ha expressat la presidenta Cladera. La presidenta ha recordat que Mallorca “sempre ha estat un poble solidari i també ho va ser durant la tragèdia a La Palma, on ciutadania i entitats se mobilitzaren per ajudar els damnificats, generant una onada de solidaritat que des del Cabildo han agraït” ha apuntat.
“En situacions com la tragèdia de La Palma, així com en pandèmia o per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna és quan s’evidencia la importància de tenir uns serveis públics reforçats, capaços de liderar la resposta que la ciutadania espera” ha dit.
 
Durant en Ple de la Comissió, Cladera ha posat el Consell de Mallorca com a exemple d’aquest esforç.
“A Mallorca, a les Illes i a Espanya ho hem tengut clar i s’ha anat en sintonia amb Europa. Tant durant la pandèmia com en la crisi derivada de guerra a Ucraïna, la prioritat ha estat salvaguardar i reforçar els serveis públics i hem estat les institucions les que hem liderat la resposta amb una inversió pública sense precedents per protegir famílies, empreses i treballadors”.
Cladera ha reivindicat el paper dels consells i ajuntaments com a institucions que en els pitjors moments ha destinat més que mai a protegir les persones. “Al Consell de Mallorca enguany destinam un màxim històric 304 milions d’euros a polítiques socials, això són 6 de cada 10 euros del nostre pressupost, al qual hi hem d’afegir el que destinam a la reactivació econòmica del teixit productiu, empresarial i comercial de l’illa” ha dit. La presidenta ha destacat que el pressupost destinat a polítiques socials ha crescut un 75% en els darrers set anys.

Durant la reunió del ple també s’ha fet seguiment de l’evolució dels fons europeus i de l’èxit de la gestió d’aquests fons per part de les entitats locals i insulars. Ara mateix el Consell de Mallorca gestiona directament 80 milions d’euros a través de 54 projectes, als quals s’ha de sumar el suport integral que està prestant als ajuntaments perquè puguin dur a terme els seus propis projectes. D’altra banda, Cladera ha insistit, com ja va fer dimarts passat al Consell Territorial de la FEMP, en la necessitat de mantenir la supressió de les regles fiscals per a l’any 2023.