Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera i tots els representants sindicals de la institució signen el primer acord de Carrera Professional de la funció pública

Cladera i tots els representants sindicals de la institució signen el primer acord de Carrera Professional de la funció pública

(20/02/2023)

L’acord, que culmina més de sis mesos de feina, respon al pacte unànime de la Mesa general de negociació conjunta del Consell i haurà de ser ratificat pel ple de la institució. Tot el personal laboral, funcionari i interí del Consell i de les entitats afins es veuran beneficiats per aquest sistema de carrera professional que garanteix als treballadors de la funció pública progressar en la seva trajectòria laboral administrativa sense necessitat de canviar de lloc de feina

El Consell de Mallorca i les cinc formacions sindicats que representen a la plantilla de treballadors de la institució insular, UGT, CCOO, USO, STEI i CSIF, han signat l’acord que permetrà completar el desplegament del sistema de carrera professional per als més de 4.000 treballadors públics del Consell i tots els seus ens afins, Consorcis, Instituts i Fundacions.

El nou sistema de Carrera Professional afecta a tot el personal laboral, funcionari i interí que, a partir de l’entrada en vigor de la norma, prevista per aquest mes d’abril un cop s’aprovi la mesura definitivament en el ple, podran sol·licitar el nou enquadrament dins de les quatre escales en què es divideix la carrera professional, segons la seva experiència professional i la formació adquirida.

L’acte de signatura ha tingut lloc aquest migdia a la seu del Consell, després de la celebració de la reunió de Mesa General de negociació conjunta. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha expressat la seva satisfacció per l’acord: «avui és un dia gran perquè a partir d’avui ja es reconeix el dret de tots els treballadors del Consell a créixer professionalment i es regula la manera de fer-ho».

La carrera professional horitzontal al Consell de Mallorca es troba en vigor des del març del 2017, tot i que de manera parcial, per què calia aprovar una normativa que regulés l’avaluació de l’acompliment. En aquell moment es va produir una primera catalogació dels treballadors, que va permetre la posada en funcionament d’una carrera professional extraordinària. El desplegament total de la norma s’ha vist supeditat fins avui, a partir de la negociació reoberta aquest passat estiu i que ha culminat amb l’acord d’avui.

Cladera ha explicat que «fins ara teníem en vigor un concepte de carrera professional extraordinària, amb una foto fixa que es va fer el 2017, i que des d’aleshores no ha canviat. Ara els treballadors del Consell tenen adquirit un nivell de carrera, de l’1 al 4, i un complement retributiu a comte, invariable, segons cada nivell, categoria i escala laboral. L’acord d’avui desencalla aquesta situació i la fa evolucionar, de manera definitiva, cap a un mecanisme que sens dubte és una gran notícia per a la funció pública i per a tota Mallorca».

L’acord aclareix alguns aspectes de la transició del model extraordinari de carrera professional implantat el 2017 cap a la plena funcionalitat del sistema. Els criteris d’avaluació del personal del Consell de Mallorca per avançar en la seva trajectòria professional administrativa hauran d’acreditar els anys necessaris i la formació requerida per pujar de grau i retribució com van per al seu enquadrament inicial, però també hi ha el compromís d’incrementar aquesta avaluació amb conceptes com la competència i l’acompliment d’objectiu en el lloc de feina avaluat, aspectes que regula l’Acord signat avui.


El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha qualificat l’acord de «molt satisfactori, perquè resol un tema que havia quedat aturat des de 2017, que era un compromís d’aquest equip de Govern». Colom ha destacat la «gran disposició negociadora» de totes les forces sindicals, «que han posat de la seva part per fer que els i les treballadores del Consell puguin créixer i que aquest creixement pugui estar prou recompensat per la millora de les condicions retributives, a mesura que es pugui demostrar de manera justa i objectiva».

Un cop aprovat l’acord en el ple, l’aplicació efectiva de la mesura per a permetre el nou enquadrament dels treballadors públics del Consell que compleixen amb les condicions necessàries, es podrà iniciar aquest pròxim mes d’abril.