Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera referma a Sóller l’impuls del Consell per l’esport als municipis

Cladera referma a Sóller l’impuls del Consell per l’esport als municipis

(15/11/2022)

La presidenta i el batle Simarro han visitat el nou vestidor i gimnàs del camp de futbol finançat amb el pla RenovEsport de la institució insular

També han fet seguiment de la inversió en equipament i el parc mòbil del parc de bombers de Sóller

 

“Hem fet un impuls molt important a millorar, adaptar i crear nous equipaments esportius municipals a tot Mallorca perquè això ajuda a millorar la vida dels residents, en salut i en serveis públics” ha expressat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, després de visitar juntament amb el batle de Sóller, Carlos Simarro, una de les instal·lacions esportives finançades al municipi mitjançant el pla RenovEsport del Consell.

El batle ha destacat la importància de poder dotar el municipi de noves infraestructures esportives. “Tenim quasi 400 al·lots que juguen a futbol i equips en totes les categories i ens faltava un espai per acabar de completar els vestuaris i nou gimnàs per la gran afluència de gent i partits que hi ha, i ajudam així als joves que fan esport”.

RenovEsport és un pla d’ajuts als ajuntaments per crear nous equipaments esportius municipals, reformar-los o adaptar-los, que a Sóller ha suposat una inversió de quasi mig milió d’euros en els darrers cinc anys.

Entre els projectes executats a Sóller en la darrera convocatòria 2021-2022, dotada amb 10 milions d’euros, hi ha la creació del nou vestidor i un gimnàs al camp de futbol municipal d’en Maiol per un import de 126.000€ i la reforma interior, instal·lacions i millora energètica al gimnàs del poliesportiu municipal de Son Angelats per un import de 66.000€.

D’aquesta manera, l’ajuntament haurà duit a terme obres de millora d’equipaments esportius per valor de 192.000€ provinents del pla RenovEsport, una de les línies de suport del Consell en matèria esportiva.

A això s’hi afegirà una inversió prevista de 145.000€ mitjançant una nova línia d’ajuts per a la creació d’espais per a l’activitat física a l’aire lliure en la qual l’Ajuntament ha sol·licitat cinc projectes.

D’altra banda, Cladera també ha destacat que l’aposta del Consell per fomentar l’activitat esportiva va més enllà de la inversió en equipaments esportius municipals. “Volem que tothom tengui l’oportunitat de fer esport i que situacions de dificultat com pot ser la inflació no siguin un motiu perquè els joves abandonin la pràctica esportiva”. En aquest sentit ha recordat la posada en marxa a principi de 2023 dels nous ajuts directes a famílies de 200 euros per cada fill o filla federat, i l’increment de les ajudes a clubs esportius de l’illa, que han passat de 1.500 euros a 3.000 euros per club.

A la visita a la nova instal.lació del camp de futbol hi ha assistit també el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells, així com regidors de l’equip de govern municipal i el president del Club de Futbol Sóller, Mateu Canyelles.

 

Nou vehicle per al parc de bombers de Sóller

Cladera i Simarro també han visitat el parc de bombers de Sóller, on s’ha destinat un dels set nous vehicles adquirits recentment pel Consell per reforçar i modernitzar la flota dels Bombers de Mallorca.

Es tracta d’una nova Bomba Forestal Lleugera, un camió de darrera generació destinat a incendis de vegetació i urbans. Gracies al seu tamany reduït i les seves capacitats 4x4, té una gran mobilitat i adaptabilitat pels camins forestals però també dins carrers estrets. Està dotat amb un dipòsit de 2.000 litres i unes bombes d’impulsió combinada d’alta i baixa pressió. El vehicle també incorpora mesures d’autoprotecció, com cortines de protecció a la cabina, un sistema de respiració autònoma pels tripulants del vehicle a l’interior de la cabina i ruixadors perimetrals d’aigua.

A més d’aquest nou vehicle, el parc de bombers de Sóller ha rebut enguany nou equipament per al Grup de Rescat de Muntanya, un equip molt actiu i que ha incrementat les seves sortides durant el que duim d’any. De moment, han actuat en 291 rescats, front els 229 registrats durant tot l’any passat.

A la visita al parc també ha assistit el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom. El Consell de Mallorca haurà invertit aquesta legislatura fins a 3,6 milions d’euros en modernitzar i renovar el parc mòbil dels Bombers de Mallorca.

Vídeos

Sóller