Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Arriben els primers usuaris a la novena planta de la residència de La Bonanova

Arriben els primers usuaris a la novena planta de la residència de La Bonanova

(02/04/2020)

L’IMAS ha habilitat aquest nou espai per a acollir residents d’altres centres de majors i ingressos d’urgència negatius en COVID-19.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) en coordinació amb la Conselleria de Salut ha començat el trasllat dels primers usuaris que ocuparan la novena planta de la residència de La Bonanova. La institució ha accelerat la posada en marxa d’aquest espai, prevista pel mes de juny, amb la intenció de millorar l’atenció a les persones majors negatives en coronavirus i que residien a altres centres o que han hagut d’ingressar dins la xarxa assistencial amb caràcter d’urgència. 

En tots els casos se segueix el mateix protocol; la Conselleria de Salut fa una proposta d’ingrés de pacients negatius que es traslladen des d’hospitals d’atenció intermèdia, altres residències o nous ingressos d’urgència i és l’IMAS qui ha de donar el vist i plau segons les places disponibles. En total la novena planta de La Bonanova tindrà una capacitat per a acollir fins a 68 usuaris, i en aquesta primera fase s'han habilitat per a 17 persones. 

En aquest sentit Javier de Juan, conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, ha explicat que “s’ha fet un esforç per adaptar amb urgència aquest espai”. Ha afegit que “la planta s’anirà obrint segons les necessitats que es detectin i en un principi s’habiliten 17 habitacions individuals”. De Juan ha detallat que “per poder atendre aquests 17 primers residents  l’IMAS ha fet 12 noves contractacions entre tècnics, cuidadors d’atenció directa i personal de servei”.
 
Els primers ingressos han estat els de dues persones derivades de l’hospital Sant Joan de Déu on varen ser traslladades després de tancar el centre Son Ametler on residien fins fa uns dies. Es tracta de dues dones de 71 i 89 anys que, com la resta dels ingressos que s’aniran incorporant durant la jornada d’avui se’ls ha practicat el test del coronavirus i han donat negatiu. 

La reforma de la novena planta de La Bonanova s’inclou dins la primera fase de modernització de la residència, que adequa el centre a la normativa vigent. L’antiga planta s’ha dividit en dues ales i un espai central, amb noves zones comunes. Igualment, s’han creat 34 habitacions que podran ser doble o individuals depenent de les necessitats dels usuaris. 

Totes les habitacions disposen de sortides d’oxigen i bany accessible. Les zones com partides conten amb un menjador, una sal d’estar, dos banys geriàtrics, un espai aper rebre les visites dels familiars i un altre destinat a fisioteràpia i teràpia ocupacional.