Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comencen les obres de l’enllaç de Lloseta amb l’autopista d’Inca

Comencen les obres de l’enllaç de Lloseta amb l’autopista d’Inca

(05/07/2018)

Després d’anys de reivindicació, serà una realitat l’accés al municipi des de l’autopista. Aquest fet permetrà que la connexió amb Lloseta sigui més directa i es reduirà considerablement el pas del trànsit per dins Binissalem.

El president, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han visitat les obres de l’enllaç de Lloseta des de l’autopista d’Inca, que han començat aquesta setmana. També hi han assistit el batle de Lloseta, Xema Muñoz; el batle de Binissalem, Víctor Martí, i el director d’Infraestructures i Mobilitat, Joan R. Cifre.

Ensenyat ha assegurat que «aquesta és una obra pensada més per les persones que pels vehicles. No només donam resposta a una reivindicació històrica sinó que materialitzam un nou model de mobilitat».

Per la seva banda, la consellera Garrido ha afirmat que «el nou enllaç millorarà la qualitat de vida dels veïnats de la zona. Els llosetins veuran millorada la comunicació amb l’autopista i els binissalemers veuran com es pacifica la carretera que travessa el poble amb menys trànsit pesant». A més, ha remarcat que a Lloseta «hi ha l’empresa amb més camions de tot Mallorca».

Els treballs es varen adjudicar a l’empresa Constructora San José SA per un import de 8.487.216,10 euros. El termini d’execució és de 18 mesos.

Les obres consistiran en la construcció d’un pont per sobre de l’autopista i les entrades i sortides per ambdós sentits. Aquesta enllaç es connectarà amb la carretera de Lloseta (Ma-2111).

A més, es construirà un passeig per a vianants i ciclistes que connectarà Binissalem amb Lloseta. La consellera Garrido ha anunciat que la intenció del Consell és que aquest eix cívic s’allargui fins a Inca i Consell.

«El projecte també suposa crear un eix que facilita a vianants i bicicletes anar d’un municipi a un altre. És una aposta ferma i decidida per la sostenibilitat”, segons Ensenyat.