Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comencen les obres de la nova rotonda de Camp de Mar a la carretera Palma-Andratx

Comencen les obres de la nova rotonda de Camp de Mar a la carretera Palma-Andratx

(21/01/2022)

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, i la presidenta del Consell, Catalina Cladera, assisteixen a l’inici d’aquestes actuacions que tenen un termini d’execució de set mesos i l’objectiu de les quals, segons Sevillano, és «millorar la seguretat i apostar per la sostenibilitat, amb una nova via verda»

Avui s’han iniciat les obres de la rotonda de Camp de Mar, que el Departament de Mobilitat i Infraestructures ha plantejat, amb la presència del conseller Iván Sevillano i de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, a més del batle d’Andratx, Antoni Mir, i de regidors del municipi. Les obres, amb un pressupost d’adjudicació d’1.630.617 euros, tenen un termini d’execució de set mesos.

«Fa molts anys que aquesta actuació era necessària. Estam parlant d’un dels punts de concentració d’accidents més importants de l’illa. Es tracta, lamentablement, d’un encreuament amb una important inseguretat i accidentalitat, que amb aquesta obra resoldrem de manera definitiva. Anys fa que es prometia, i res... estam, per tant, molt contents de poder dir que assumírem aquest compromís com a propi a inicis de legislatura i que avui l’executam, amb aquesta realitat», afirma Ivan Sevillano, que ressalta la importància d’aquesta actuació amb el suport de Cladera.

«A més, no sols solucionarem les mancances d’aquesta important rotonda per a una major seguretat de l’encreuament, sinó que, com tractam de fer sempre en totes les nostres obres, hi inclourem un element per a la mobilitat sostenible importantíssim; en aquest cas, connectarem Peguera amb Andratx mitjançant una nova via verda a l’illa, de més de tres quilòmetres de longitud que discorre per un paratge natural privilegiat. Ben aviat, tota la ciutadania de Mallorca hi podrà transitar i gaudir de l’esport i de la natura», ha afegit Sevillano.

"Avui és un gran dia per Andratx" ha expressat la presidenta Catalina Cladera. "Som conscients que és una intervenció molt reclamada i molt necessitada, ja que a més de resoldre un dels principals punts negres de les carreteres de Mallorca és una inversió que inclou una nova connexió amb Camp de Mar per a vianants i ciclistes que millora la connectivitat des de la mobilitat sostenible" ha dit Cladera, que també ha demanat prudència i paciència als ciutadans per les molèsties que puguin ocasionar les obres, ja que es tracta d'una carretera molt transitada.

L’objectiu d’aquestes obres és millorar-ne la seguretat, mitjançant la reducció de la velocitat, sense afectar la capacitat de la via. Per això, les obres es concretaran amb tres actuacions que comencen avui. 

D’una banda, es crearà una rotonda a la intersecció de la Dt-1 amb Camp de Mar. La rotonda projectada disposarà de dos carrils d’accés directe, un en el sentit Palma-Andratx i l’altre que mantindrà el traçat existent, en sentit Andratx-Camp de Mar.

D’altra banda, es construirà una nova via verda per a circulació no motoritzada, que connectarà la trama urbana d’Andratx amb la zona sud de la rotonda a construir, en una longitud total aproximada de 2.400 metres; aquesta, durant les obres, acabarà estenent-se fins als 3.000 metres, ja que es connectarà amb l’entrada de Peguera.

I finalment es reforçarà el ferm a la calçada de la carretera Ma-1A de la futura rotonda fins a la cruïlla d’entrada a Camp de Mar.
 

Vídeos

rotonda