Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Confirmades les 2 hectàrees de creixement de Sa Ràpita

Confirmades les 2 hectàrees de creixement de Sa Ràpita

(03/05/2016)

La justícia de Palma desestima un altre recurs interposat contra la modificació número 2 del Pla Territorial de Mallorca amb la qual es va eliminar una ART a Sa Ràpita de 35 hectàrees. A més, es torna a confirmar que reduir creixement no suposa indemnitzacions milionàries.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha desestimat el recurs interposat per les empreses Mirador des Trenc, SL, i Cases de Sa Ràpita, SL, contra la modificació número 2 del Pla Territorial de Mallorca (PTM). A més, de manera indirecta, es confirmen les dues hectàrees de creixement per a Sa Ràpita que es va estipular a la modificació.

La quantitat que se sol·licitava com a indemnització ascendia a 17.466.345,71 euros. Amb la desestimació del recurs, es torna a confirmar que la reducció del creixement urbanístic no suposa cap cost per a la ciutadania de Mallorca. Cal recordar que, durant la tramitació de la modificació del PTM, varen sorgir veus contràries a la protecció del territori que afirmaven que s’haurien de pagar indemnitzacions milionàries als propietaris dels terrenys afectats. Una vegada més, es poden desmentir aquestes opinions, perquè la justícia desestima les indemnitzacions. En aquest sentit, tenim antecedents propers com la sentència sobre cala Tuent i la que confirmava la desclassificació d’Es Guix.

La modificació número 2 del PTM es va aprovar definitivament el gener del 2011. Aquesta modificació va suprimir la majoria de les Àrees de Reconversió Territorial (ART), entre d’altres, l’ART 10.5 Sa Ràpita Est. Aquesta ART, introduïda al PTM de 2004, suposava 35,28 hectàrees de creixement. Les 35,28 hectàrees es reduïren a només 2 hectàrees de creixement per a Sa Ràpita.

La reconversió es feia a canvi de construir un centre d’interpretació sobre es Salobrar en una antiga vaqueria i cedir 14 hectàrees que es trobaven al voltant del centre, que són una Àrea de Protecció Territorial de Costes. A les 35 hectàrees que es volien urbanitzar, estaven previstos més de 950 nous habitants i més de 1.100 places turístiques.

Amb la sentència 221/2016, es torna a confirmar el rigor amb què es va treballar a l’hora de promoure l’eliminació de les ART del Pla Territorial de Mallorca. Contra la decisió, es pot interposar recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.