Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell de Mallorca i Ajuntament de Selva inauguren el camí de s’Esquena de s’Ermita com a nou itinerari senderista familiar

Consell de Mallorca i Ajuntament de Selva inauguren el camí de s’Esquena de s’Ermita com a nou itinerari senderista familiar

(06/03/2015)

Més d’un centenar de persones han participat avui a l’obertura oficial d’aquesta ruta, coincidint amb la primera de les tres jornades excursionistes organitzades mitjançant el programa europeu Rando pour la Culture

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Selva han inaugurat avui un nou itinerari senderista familiar a Caimari (Selva). La nova ruta, que transita pel camí de s’Esquena de s’Ermita, ha estat obert oficialment en el marc de la primera jornada senderista que la institució insular ha organitzat amb la col·laboració del consistori, gràcies al programa europeu Rando pour la Culture. Un projecte que té entre els seus objectius fer del senderisme un mitjà d’experimentació del patrimoni de manera activa i creativa amb la vinculació d’artesans, artistes, equipaments, empreses i manifestacions culturals dels territoris que es travessen.

La jornada ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones que han pogut gaudir d’un dia d’excursió i, al mateix temps, conèixer el patrimoni etnològic, històric i cultural d’aquest indret, que ha estat recuperat recentment. La trobada ha finalitzat amb una trobada popular amb jocs infantils tradicionals i un taller sobre el parc etnològic de Caimari, a càrrec de les educadores ambientals del Consell de Mallorca.

Aquesta és la primera de les tres jornades familiars senderistes previstes aquest mes, dins el projecte europeu Rando pour la Culture. Diumege 15 de març se celebrarà a Deià la segona i s’ha concebut com una oportunitat per gaudir en família del patrimoni natural i cultural dels camins que enllacen el nucli de població amb la cala. La tercera i darrera tendrà lloc el diumenge següent, 22 de març, i consistirà en una excursió guiada per l’itinerari familiar del Castell d’Alaró.

Amb aquesta nova ruta a Caimari, el Consell de Mallorca compta ja amb un total de 15 itineraris familiars, després d’obrir l’any passat la ruta titulada «Els pobles de la vall de Sóller i Fornalutx», gràcies també a la col·laboració amb l’Ajuntament de Fornalutx, i que va permetre senyalitzar el camí des Creuer i la carretera des Marroig.

La jornada ha comptat amb la presència del batle de Selva, Joan Rotger, així com de la directora insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Margalida Pocoví, i el seu homòleg de Carreteres, Rafel Gelabert, entre d'altres.