Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell de Mallorca i Autoritat Portuària revaliden el conveni de prevenció i extinció d’incendis, salvament i protecció civil per al port d’Alcúdia

Consell de Mallorca i Autoritat Portuària revaliden el conveni de prevenció i extinció d’incendis, salvament i protecció civil per al port d’Alcúdia

(01/06/2021)

Una Comissió Mixta de Seguiment entre la institució insular i l’APB coordinarà el desenvolupament d’aquest acord de col•laboració.

Nou reforç en la línia de cooperació entre el Consell de Mallorca i l'Autoritat Portuària de Balears (APB) amb la signatura d'un conveni en matèria de prevenció i extinció d'incendis, salvament i protecció civil, d'aplicació al Port d'Alcúdia. El conveni té com a objectiu intensificar la col•laboració tècnica entre els Bombers de Mallorca i Autoritat Portuària per elevar els nivells de seguretat en la zona portuària d’Alcúdia i aprofitar els recursos i mitjans disponibles.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president d’APB, Francesc Antich, han formalitzat el nou acord, en un acte en què hi ha estat present el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom. 

«Seguim reforçant la seguretat i prevenció al port d’Alcúdia amb la presència dels Bombers de Mallorca, garantint la prestació d’un servei especialitzat de qualitat i adaptat a les exigències de l’activitat portuària», ha expressat la presidenta del Consell, Catalina Cladera. 

El president de l'APB, Francesc Antich, ha destacat «l'oportunitat d'aprofitar un acord que du funcionant de manera òptima des de fa gairebé una dècada», i ha valorat la continuïtat de l'acord entre les institucions per assegurar, d'aquesta manera, «un nivell òptim de seguretat a la zona portuària i una optimització dels recursos públics».

D'aquesta manera, l’APB proveirà de material i d'un programa de formació específica d'emergències portuàries al personal de Bombers de Mallorca, amb un pressupost de 286.000 € per als pròxims quatre anys.

El port d'Alcúdia compta amb un Pla d'Emergència Interior elaborat per l’APB on es considera els Bombers de Mallorca com a grup d'intervenció. Mitjançant aquest acord, els efectius dels Bombers de Mallorca es comprometen a intervenir en l’extinció d'incendis en terra i en embarcacions, en les operacions de protecció civil, en tasques d'evacuació, en operacions de salvament terrestre, la càrrega i descàrrega de mercaderies perilloses i la participació en simulacres, entre altres activitats de risc.

Aquesta cooperació recíproca es remunta a l'any 2002, quan es va signar el primer conveni de col•laboració entre ambdues institucions i que es torna a revalidar amb la signatura del nou conveni. A través d'aquest acord l’APB facilita en tot moment la seva col•laboració en tasques que dugui a terme els Bombers de Mallorca, així com efectius humans per al desenvolupament de les activitats de vigilància en la zona de servei del port d'Alcúdia.

Una Comissió Mixta de Seguiment coordinarà el desenvolupament d'aquest conveni i estarà integrada per tres membres de cadascuna de les parts.

Vídeos

Bombers autoritat portuària