Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell i Govern anuncien la creació de noves places per a persones depenents a Mallorca

Consell i Govern anuncien la creació de noves places per a persones depenents a Mallorca

(19/02/2015)

La consellera Catalina Cirer ha destacat que 60 de les 118 noves places són a una residencia de l'IMAS que s'han pogut construir gràcies a una aportació extraordinària en el pressupost de la institució insular

La consellera executiva de Benestar Social del Consell i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Catalina Cirer, i la consellera de Família i Serveis Socials del Govern, Sandra Fernández, han explicat avui la creació de 118 noves places per a persones depenents a Mallorca en una roda de premsa on també han estat presents el secretari general de la Conselleria de Familia, Guillermo Sánchez Cifre, i el coordinador en funcions de l’àrea de persones majors de l’IMAS, Bartomeu Márquez.

La consellera Sandra Fernández ha anunciat que el Govern finançarà enguany a Mallorca 118 noves places  residencials  per  a  persones  depenents,  fet  que  suposarà una inversió  d’1,67 milions d’euros. La  major  part  d’aquests  serveis, 80, es posarà a disposició d’aquest col·lectiu mitjançant  l’ampliació del conveni existent entre la Conselleria de  Família  i  Serveis Socials i l'IMAS, per  valor  de  846.064 euros. Aquesta ampliació de serveis respon a la voluntat política  del Govern i el Consell de Mallorca, d’atendre  una  problemàtica  existent,  i  permetrà la creació de 60 noves places a Palma, 14 a Santanyí i 6 més a Inca.

Precisament la consellera Catalina Cirer ha volgut destacar que “les 60 places noves de Palma pertanyen a la Llar d'Ancians, un centre propi de l'IMAS, on gràcies a  una aportació extraordinària del Consell de més de 2,7 milions d'euros s'ha pogut dur a terme una reforma del Pavelló C i adaptar així aquestes 60 noves places”. Igualment, ha destacat que “per primera vegada des del Govern es reconeixen places a centres propis del Consell de Mallorca, quelcom que mai no va succeir durant la passada legislatura”.

En aquest sentit, ambdues conselleres han destacat “la gran col·laboració i coordinació entre el Govern  i  el  Consell  de  Mallorca”,  que  ha permés millorar els serveis prestats  en matèria de dependència.

D’altra  banda,  i mitjançant convenis amb diferents ajuntaments, el Govern finançarà també la creació de 6 places a Calvià i 4
més a Alcúdia, mentre que la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de  Promoció  de  l’Autonomia  Personal  de les Illes Balears concertarà 12 places a Sant Joan, 12 a Pollença i 4 més de trastorns conductuals.

Actualment, amb aquestes 118 noves places, el Govern, mitjançant convenis amb els ajuntaments o amb el Consell  de Mallorca, o a través de la Fundació d’Atenció a la Dependència, finança un total de 2.352 places per a persones dependents (1.764 de residencials i 588 de centre de dia), amb un pressupost total de 30,1 milions d’euros. El Consell de Mallorca, per la seva part, té 689 places pròpies per a persones depenents (629 a residències i 60 a centres de dia).