Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell i Salut firmen un conveni per atendre 30 pacients amb cures de llarga durada a la residència de Pòrtol

Consell i Salut firmen un conveni per atendre 30 pacients amb cures de llarga durada a la residència de Pòrtol

(04/05/2022)

L’IMAS gestionarà aquestes places adreçades a persones majors dependents que necessiten d’una atenció específica que no poden rebre a ca seva.

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), i el Servei de Salut de la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears han signat un conveni per a la prestació d’assistència sociosanitària a pacients amb cures de llarga durada a la residència pública de gent gran de Son Caulelles (Pòrtol), que gestionarà l’IMAS. L’acord compta amb un pressupost d’1.242.000 €  i estableix la concertació de 30 places a un preu de 115 € diaris que costejarà el Servei de Salut mentre el pacient rebi la rehabilitació i atenció sociosanitària pertinent. 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, s’han mostrat satisfetes amb aquest acord, que permetrà millorar l’atenció i recuperació de les persones majors que així ho necessitin. Catalina Cladera ha recalcat que «continuam amb la nostra aposta per reforçar els serveis socials públics i impulsar iniciatives i polítiques pensades a partir de les necessitats de les persones, en aquest cas de la gent gran, amb un acord que permet alleujar places hospitalàries i que rebin l'atenció que necessiten en un espai residencial». 

«És una col•laboració molt satisfactòria per a les dues parts, una feina de coordinació que hem reforçat aquests darrers dos anys i ha permès que les residències públiques de l'IMAS fossin espais segurs i el més blindats possible a la pandèmia» ha expressat la presidenta Cladera. 

Per la seva part, la consellera de Salut i Consum ha destacat que la col•laboració entre institucions és, precisament, un objectiu marcat per l'Estratègia d'Atenció a la Cronicitat per millorar l'atenció i recuperació dels pacients. «El conveni permetrà també augmentar la xarxa de places hospitalàries, però en un entorn més adequat a les necessitats que poden presentar aquests pacients», ha assegurat.

Les 30 places del conveni que avui han firmat IMAS i Servei de Salut, estan adreçades a persones majors de 65 anys, o de 55 amb discapacitat reconeguda, amb gran complexitat clínica i dependència temporal o permanent que després de ser donades d’alta d’hospitals d’aguts o hospitals d’atenció intermèdia requereixen de cures complexes o rehabilitació i que estan a l’espera de plaça residencial definitiva o de rebre altres recursos o suports que els permetin tornar a ca seva. 

L’objectiu és que durant la seva estada, aquests usuaris amb dèficits funcionals i cognitius rebin les cures precises mitjançant l’aplicació de mesures de suport i preventives, incloent-hi atenció social, tractament psicològic, mèdic i rehabilitador ajustat a les necessitats de cada usuari. L’estada màxima serà de sis mesos, prorrogables.  

Aquestes 30 places se sumen a les 10 que l’IMAS té concertades amb el Servei de Salut a la residència Bartomeu Quetglas de Felanitx des de l’any 2016, per oferir una atenció sociosanitària a les persones majors derivades des de l’Hospital de Manacor. Durant aquests sis anys, l’anomenada Unitat de Convalescència de Felanitx ja ha atès 526 persones.

La futura residència de Son Caulelles, de Pòrtol, serà gestionada  totalment per l’IMAS i comptarà amb un total de 100 places per a persones majors dependents. La institució insular va aprovar el passat mes d’abril la creació de 114 nous llocs de feina públics per a professionals que treballaran en aquesta nova residència.

El conveni d’avui s’ha signat en el marc d’una visita a les instal•lacions de la Llar d’Ancians de Palma, a la qual també hi han assistit la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, el gerent del Servei de Salut del Govern, Juli Fuster, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària de l’IMAS, Elsa Herranz. Allà han pogut comprovar de primera mà el funcionament de la farmàcia del centre que, com totes les apotecaries de la xarxa assistencial pública gestionada per l’IMAS, rep directament dels hospitals de referència la medicació de tots els i les residents. 

A més, tant la farmàcia de la Llar d’Ancians com la de La Bonanova, estan gestionades per personal de l’Ib-Salut.