Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Conveni de col·laboració entre l’Agència de Disciplina Urbanística i el Col·legi Oficial de Registradors de la Propietat de Balears

Conveni de col·laboració entre l’Agència de Disciplina Urbanística i el Col·legi Oficial de Registradors de la Propietat de Balears

(24/04/2015)

El conseller Mauricio Rovira i la degana territorial Silvia Nuñez han signat avui l’acord per facilitar els tràmits entre ambdós organismes

El conseller d’Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca, Mauricio Rovira,  ha signat avui un conveni entre l’Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca i el Col·legi Oficial de Registradors de la Propietat i Mercantils de les Illes Balears, en representació del qual ha firmat la degana autonòmica, Silvia Núñez. A l’acte també han estat presents Maties Morey i Manuel García, director i secretari de l’Agència, respectivament.

 

La finalitat del conveni és crear un procediment de col·laboració efectiu entre l'Agència i els registres de la Propietat,  ja que des de 2011 la Llei del sòl estatal de 2008 obliga les administracions  a inscriure en el Registre de la Propietat la incoació d’expedients de disciplina urbanística o de restauració de la legalitat urbanística.

 

Per agilitar aquests tràmits, el Col·legi Oficial de Registradors de la Propietat es compromet, en el conveni, a posar a disposició de l’Agència el visor de les bases gràfiques per identificar la finca objecte de l’expedient. En cas que la finca o parcel·la no figuri en el Registre de la Propietat, com passa en alguns casos, l’inici de l’expedient també quedarà inscrit en aquestes bases gràfiques, de forma que l’interessat en una finca en sàpiga tota la informació.

 

El conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, a través l’Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial, i el Col·legi Oficial de Registradors de la Propietat i Mercantils de les Illes Balears és pioner a l’Estat espanyol.

 

El text del conveni va ser aprovat pel Consell de Direcció de l’Agència el  passat 27 de març i per l’assemblea territorial de Registradors de la Propietat i Mercantils de les Illes Balears, el 4 de març.