Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura destina 200 mil euros a la millora de 36 arxius municipals

Cultura destina 200 mil euros a la millora de 36 arxius municipals

(07/09/2021)

Les subvencions serviran per organitzar, digitalitzar, difondre i preservar a llarg termini els arxius que se’n beneficien

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha resolt ja la convocatòria de les subvencions per l’organització, digitalització, preservació a llarg termini i la difusió d’arxius municipals. Així, els 200.000 euros de l’ajuda es repartiran entre 36 arxius municipals «que podran fer les accions que han considerat necessàries per preservar el seu fons arxivístic i també per difondre’l», ha dit la vicepresidenta i consellera Bel Busquets.

De fet, Busquets ha destacat que gràcies a anteriors convocatòries d’aquesta subvenció, els arxius municipals de 7 municipis de Mallorca s'han pogut integrar en la Plataforma d'Arxius Històrics de les Illes Balears que impulsa la UIB i estan així conservats i a disposició d’investigadors i de la ciutadania en general.

Enguany, gràcies a les ajudes de la Direcció Insular de Cultura, alguns municipis començaran les tasques de millora del seus arxius i d’altres les podran continuar o culminar.

Entre els projectes que rebran la subvenció, resalta la digitalització de llibres de talles i de comptabilitat a partir de l’any 1539 que farà l’Ajuntament d’Alaró. En una vessant més artística i també documental, destaca el projecte de l’Ajuntament de Pollença per fer l’inventari i la catalogació del Fons Fotogràfic Bestard/Cerdà.