Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura obre al públic l’univers vermell de Mateu Bauzà al centre de Cultura Sa Nostra

Cultura obre al públic l’univers vermell de Mateu Bauzà al centre de Cultura Sa Nostra

(29/10/2019)

La mostra està formada per una cinquantena d’obres que ha creat l’artista durant els darrers vint anys

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui l’exposició «Mateu Bauzà: vermell», que s’inaugurarà al Centre de Cultura Sa Nostra el pròxim dijous, 31 d’octubre, a les 18 hores, acompanyada de l’artista i de la comissària de l’exposició, Gudi Moragues.

Durant la presentació, Busquets ha destacat la capacitat de Bauzà de transmetre un gran ventall d’emocions amb un sol color i ha definit la mostra com «un camí de propostes» que «suggereix potència, passió, força, energia però també calidesa».

Segons ha explicat l’artista, «l’exposició no està feta a priori, sinó que és un procés de 20 anys en què he pintat altres quadres de diferents colors». Bauzà ha confessat que el color vermell és el seu preferit i ha dit que la mostra «té múltiples variants, expressions, detalls… i cada quadre representa un món en si mateix». També ha explicat que està satisfet pel fet de poder apropar la seva pintura al públic de Mallorca.

D’altra banda, la comissària de l’exposició, Gudi Moragues, ha definit la proposta com «una reflexió sobre la pintura abstracta en què Mateu Bauzà genera extensions monocromes formals, que són finestres obertes a un poemari purista d’expressió ascètica».