Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura proposa obrir a totes les Galeries la participació al projecte Noves Presències i incorporar un criteri de selecció

Cultura proposa obrir a totes les Galeries la participació al projecte Noves Presències i incorporar un criteri de selecció

(05/08/2015)

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i el director insular de Cultura, Rafel M. Creus s’han reunit amb els galeristes per repensar i millorar la qualitat del projecte que dóna suport als joves creadors des de l’any 2003.

Tant Francesc Miralles com Rafel M. Creus han traslladat als galeristes el compromís de continuar amb l’esperit del projecte Noves Presències, que té com a objectiu potenciar nous valors i facilitar la seva entrada al món de l’art.

La trobada s’ha aprofitat des de Cultura per proposar una nova forma de funcionament, que s’aplicaria en la convocatòria de 2016. La intenció és que siguin les galeries a títol individual, formin part o no d’alguna associació, les que directament facin la proposta de les obres a incloure dins el catàleg de Noves Presències. Aquest projecte serà valorat, posteriorment, per una comissió tècnica dins la Secció de Museus que decidirà quins tenen la qualitat necessària per formar part del catàleg i, en darrer terme, ser adquirits pel Consell de Mallorca. L’objectiu és fer el projecte més participatiu.

Segons el vicepresident Miralles “s’ha de donar una mà a qui comença però també hi ha d’haver un criteri de qualitat. La feina difícil serà seleccionar, però si som capaços de fer-ho esteim posant en valor aquell que artísticament s’ho mereix”.

Les galeries s’han mostrat obertes a repensar el projecte i a presentar propostes perquè els artistes que troben una plataforma en Noves Presències després tenguin continuïtat en la seva promoció dins altres circuits expositius. Segons Rafel M. Creus, “es pot plantejar, fins i tot, un itinerància de les obres entre illes perquè entre les diferents institucions hi ha molta voluntat de convergir en iniciatives per sumar esforços. Tenim clar que volem canviar molts procediments”. En paraules de Francesc Miralles, “som aquí per posar en valor l’art, els artistes, les galeries i totes les propostes per donar major trajectòria i profunditat a aquest projecte seran benvingudes”.

El catàleg de Noves Presències és una de les línies de col·laboració que manté la vicepresidencia i conselleria de cultura amb els galeristes, emmarcada dins la celebració de la Nit de l’Art.