Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El catàleg del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània és una realitat

El catàleg del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània és una realitat

(23/05/2019)

L’edició del llibre ‘Androids in the woods’ representa la culminació d’un projecte que va néixer des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports l’any 2018, a través de l’Arxiu del So i de la Imatge: el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània, que en la seva primera edició ha reconegut el projecte multidisciplinar i la trajectòria del fotògraf mallorquí Toni Amengual. El catàleg recull tot el material de la instal·lació fotogràfica homònima, ubicada al Centre Cultural la Misericòrdia fins al 27 de maig.

El primer Premi Mallorca de Fotografia Contemporània tanca un cicle amb l’edició del catàleg del projecte guanyador, Androids in the Woods. Una obra del fotògraf mallorquí Toni Amengual sobre com les noves tecnologies i les xarxes socials han canviat les relacions humanes del segle XXI. Un projecte que vol descobrir qui hi ha darrera dels avatars que es creen a la xarxa de cites més famosa del món: Tinder.

El resultat d’aquesta indagació es tradueix en un projecte que li ha merescut el guardó a Amengual i que ha fructificat en forma d’exposició i ara de catàleg. Un llibre de 108 pàgines que inclou tot el material que s’exhibeix l’exposició que, a hores d’ara, roman a la tercera planta del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma. S’hi inclouen nou fotografies que l’artista va realitzar el desembre de 2017 a Haukijärvi (Finlàndia) a una residència allunyada dels centres urbans. També es poden veure les imatges que conformen la peça audiovisual que s’hi projecta a la mostra, amb fotografies i vídeos de l’entorn, captures de pantalla de Tinder de les persones amb les quals Amengual va tenir contacte virtual –complementats amb els seus diàlegs-, a més d’una sèrie de retrats de famílies que viuen als voltants de la residència on es va desenvolupar el projecte.

El catàleg, dissenyat per Marta Juan, inclou també una transcripció de la conversa entre l’autor del text del projecte, Fernando Gómez de la Cuesta, i Toni Amengual sobre el projecte i intercanvis d’idees via whatsapp.

El llibre ha estat editat pel Consell de Mallorca i pròximament sortirà a la venda a la Xarxa de Llibreries que distribueix la institució insular. També será present a la XXXVII Fira del Llibre de Palma que se celebrarà del 31 de maig al 9 de juny en el Passeig del Born.

A la presentació, amb taula rodona, que s’ha duit a terme aquest dimecres al Centre Cultural la Misericòrdia han intervingut el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el director de l’Arxiu del So i la Imatge, Francesc X. Bonnín, el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2018, Toni Amengual, la dissenyadora del catàleg, Marta Juan i l’autor del text, Fernándo Gómez de la Cuesta.

¿¿¿¿¿¿¿