Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell adapta les subvencions de Joventut per garantir el lleure aquest estiu

El Consell adapta les subvencions de Joventut per garantir el lleure aquest estiu

(08/06/2020)

Ajuntaments com el d’Esporles, que ja té en marxa una escola de temps lliure, podran cobrir les despeses de les activitats organitzades amb els ajuts de fins a 9.000 euros que atorga la institució insular

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura, han conegut de la mà de la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, i del regidor de Serveis Socials i Educació, Joan Ferrà, l’«Escola de juny» del municipi. Es tracta d'un espai de conciliació i educatiu organitzat per l’Ajuntament d’Esporles, l’Escoleta Municipal, el Centre d’Esplai la Cadernera i l’Associació de Famílies d’Alumnes sota una fórmula mixta, ja que combina el seguiment de la tasca dels docents amb activitats pròpies del lleure. 

Jaume Alzamora ha destacat la feina de l’Ajuntament d’Esporles i les entitats locals per posar en marxa aquest espai de lleure, i ha recordat que el Consell va treballar des de bon principi amb Govern balear, els altres consells i la FELIB per elaborar un pla d’adequació de les activitats i instal·lacions a la nova situació provocada per la COVID-19. Avui, aquesta escola obre seguint les mesures d’aquest pla. 

Per Alzamora, l’«Escola de juny» d’Esporles «és una iniciativa exemplar: ofereix un espai per a la conciliació en un moment molt necessari, i, alhora, és bàsic per al lleure de qualitat dels infants, que han passat per un confinament de massa dies i duen massa temps allunyats dels entorns educatius». 

En aquest sentit, Alzamora ha explicat que «el Consell enguany vol assegurar el lleure i, per això, hem adaptat els ajuts anuals que atorgam a ajuntaments i entitats juvenils, de tal manera que, per exemple, concedirem el 100% de bestreta als consistoris que ens sol·licitin l’ajuda. Estam davant una situació social que requereix polítiques locals de joventut que no deixin ningú enrere, i si avançam el finançament asseguram els serveis municipals de dinamització o informació juvenil».

Pel que fa a les modificacions en la convocatòria d’ajuts a entitats, el director insular Àlex Segura ha explicat que «una de les demandes de les entitats de lleure és poder cobrir les despeses fixes. Per això, donarem ajuts de fins a 7.000 € per pagar lloguers, personal, assegurances, reparacions, tasques d’administració… D’aquesta manera contribuïm a la supervivència econòmica d’aquestes entitats tan necessàries».

 

Subvencions a ajuntaments

La convocatòria de subvencions per a ajuntaments amb la finalitat de fomentar, a l’àmbit local, programes, activitats o campanyes dels serveis de dinamització i informació juvenil està dotada amb 232.000 euros. 

Poden optar a aquestes subvencions els ajuntaments de Mallorca amb una població inferior a 20.000 habitants i també l’entitat local menor de Palmanyola. Precisament, la quantia de l’ajuda econòmica anirà en funció de l’índex de població juvenil de cada consistori. Així, aquells municipis amb l’índex de població juvenil més alt poden obtenir fins a 9.000 euros, mentre que un altre grup de municipis optaran a 7.200 euros i, els menys habitats, a 6.150.


Subvencions a entitats

La convocatòria d’ajudes de 2020 per a entitats juvenils i prestadores de serveis a la joventut està dotada amb 100.000 euros, amb la finalitat de donar suport al manteniment estructural del teixit associatiu juvenil de l'illa de Mallorca.

La quantia màxima que podrà rebre cada sol·licitant és 7.000 euros, amb els quals podran cobrir despeses de manteniment realitzades entre l'1 de setembre de 2019  i el 31 d'agost de 2020. 

 

Subvencions per a famílies

En el marc del Pla «Mallorca Reacciona» que la institució ha posat en marxa per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, s’han convocat també subvencions per un total d’un milió d’euros per a les despeses derivades de la inscripció d'infants i joves a campus i escoles d'estiu. Les famílies que ho sol·licitin podran optar a una quantia fixa de 150 euros mensuals o 75 euros quinzenals.

En aquest cas es gestionaran a través dels ajuntaments i es destina principalment a famílies en situació de vulnerabilitat, desocupació o que s'han vist afectades per ERTO o cessament d'activitat professional en aquest període.