Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell Assessor de Cultura Popular de Mallorca inicia l’expedient de declaració FIC dels cossiers de Montuïri

El Consell Assessor de Cultura Popular de Mallorca inicia l’expedient de declaració FIC dels cossiers de Montuïri

(07/11/2017)

La decisió l'han pres per unanimitat els membres del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de Mallorca durant la sessió de constitució d’aquest òrgan, que s’ha celebrat aquest migdia al Centre Cultural la Misericòrdia.

Els cossiers de Montuïri es podrien afegir a la llista de Festes d’Interès Cultural (FIC) declarades pel Consell de Mallorca com són els cossiers de Manacor i Alaró, Sant Antoni de Sa Pobla, Sant Joan Pelós i els cavallets de Felanitx, es Firó de Sóller i el Sermó de l’Enganalla de Llucmajor.

 

Avui s’ha constituït el Consell Assessor de Cultura Popular de Mallorca i ha donat llum verda a l’inici de l’expedient de declaració FIC per als cossiers de Montuïri a partir de la petició feta pel consistori montuïrer. Ara aquesta comissió haurà d’emetre un informe que s’elevarà al Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional del govern de les Illes Balears abans que l’expedient pugui ser tramitat per la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca.

 

Segons la Llei de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, el Consell Asssessor de Cultura Popular i Tradicional és un òrgan consultiu de l’administració que ha de col·laborar en la consecució dels objectius legals de defensa i de promoció de la cultura popular i tradicional. Una de les seves atribucions té a veure amb els procediments per declarar festes d’interès cultural (FIC) “no per interferir en la festa”, ha explicat avui el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “sinó com a reconeixement públic de l’interès cultural d’aquesta festa. La nostra tasca se centra a fomentar la divulgació, la investigació i contribuir a la seva continuïtat en el temps”.

 

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de Mallorca està presidit per Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, n’ocupa la vicepresidència i Francesc Ramis, secretari tècnic del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports n'és el secretari. Set vocals completen la composició d'aquest òrgan assessor: Maria Barceló Crespí, Bartomeu Bestard Cladera, M. Magdalena Gelabert Miró, Gabriel Janer Manila, Maria Antònia Oliver Ribas, Miquel Sbert Garau i Francesc Vicens Vidal.