Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell atorga a cinc entitats sense ànim de lucre les subvencions per a la custòdia del territori 2021

El Consell atorga a cinc entitats sense ànim de lucre les subvencions per a la custòdia del territori 2021

(03/09/2021)

GOB, Associació TAIB, Fundació Vida Silvestre Mediterrània, Amics de la Terra Balears i Associació Més que Pedra rebran del Consorci Serra de Tramuntana prop de 50.000 euros per tasques destinades a preservar els valors naturals, patrimonials i paisatgístics.

El Consorci Serra de Tramuntana ha publicat la concessió de subvencions per a les entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la serra de Tramuntana 2021 que ascendeix a 47.672,94 euros.

Aquestes ajudes s’han concedit a cinc entitats sense ànim de lucre que fan tasques de manera voluntària per assegurar una millora de les finques on actuen i, així, fer una gestió sostenible i responsable a mitjà i llarg termini del territori. Aquestes entitats són GOB, Associació TAIB, Fundació Vida Silvestre Mediterrània, Amics de la Terra Balears i Associació Més que Pedra.

Entre les novetats de la convocatòria d’aquest 2021 hi ha la possibilitat que els beneficiaris sol·licitin la bestreta de fins al 50 per cent de l’import concedit amb un màxim de 5.000 euros.

Les temàtiques dels acords de custòdia en general es basen en la conservació de les espècies de fauna i botànica i els seus hàbitats, la reintroducció d’espècies o de bancs de llavors, entre d’altres. La custòdia del territori es du a terme des de fa anys a la Serra i les ajudes que sol·liciten es basen principalment en el manteniment de grans finques, tractaments silvícoles a boscos o posada en valor de la biodiversitat de zones concretes. 

Aquest 2021 es convoca per quarta vegada la línia d’ajuda del Consell de Mallorca per a les entitats de custòdia del territori. D’aquesta manera, es consolida l’aportació a les entitats sense ànim de lucre que cada any sol·liciten ajudes per millorar les seves actuacions a propietats de la serra de Tramuntana.