Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Capitalitat aprova una inversió directa per a Palma de set milions d'euros per al 2022

El Consell de Capitalitat aprova una inversió directa per a Palma de set milions d'euros per al 2022

(03/12/2021)

El Consell aportarà 2 milions de lliure disposició i el Govern, altres 5 milions que permetran dur a terme 13 projectes

Les actuacions aposten per la cultura, pels equipaments esportius, educatius i de mercats i pels barris

L’acord, per un total de 30,6 milions, es complementa amb compensacions per part del Govern que sumen més de 23 milions

Cladera: «Junts som més forts i el Consell col.labora amb Govern i l'Ajuntament de Palma per ajudar a millorar la qualitat de vida de palmesans i palmesanes generant inversions necessàries al municipi»

 

 

El Consell de Capitalitat s'ha reunit avui per a aprovar els acords de capitalitat per al 2022. Així, el Consell de Mallorca i el Govern faran una aportació de 7 milions d'euros perquè l'Ajuntament en disposi lliurement per executar millores a Palma. El Consell destinarà 2 milions d'euros i el Govern, 5 milions més que permetran dur a terme 13 projectes. En total, el Consell de Capitalitat ha acordat actuacions a Palma per compensar els costs de capitalitat per valor de 30.599.588 euros, dels quals 28,59 milions provenen del Govern i 2 milions del Consell de Mallorca.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha afirmat que "junts som més forts i el Consell col.labora amb Govern i l'Ajuntament de Palma per ajudar a millorar la qualitat de vida de palmesans i palmesanes amb projectes que beneficien també a tots els mallorquins i mallorquins per ser la capital de l’illa". «Mantenim el nostre compromís amb Palma des de la Llei de Capitalitat en un esforç econòmic que s’afegeix al reforç que hem fet dels serveis socials municipals, els ajuts econòmics directes al sector empresarial i a les inversions municipals enfocades a la reactivació econòmica», ha expressat Cladera.

El batle de Palma, José Hila, ha agraït "la implicació del Govern i del Consell ". "Amb aquests 7 milions d'euros podrem millorar infraestructures i serveis de Palma, podem actuar a molts barris", ha assegurat el batle. La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha valorat l’acord i ha repassat les actuacions finançades amb aportacions del Govern, per un total de 28,6 milions, per donar compliment a la Llei de capitalitat com cada any, “des de la cooperació i el diàleg institucional, i amb una aposta per actuacions que contribueixin a la recuperació econòmica i social i a l’enfortiment dels serveis públics per tal de continuar fent front a les conseqüències de la pandèmia”.

A la reunió també ha assistit per part del Consell, el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, per part del Govern, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. i per part de l’Ajuntament, han estat presents la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo.

Projectes directes

Els projectes que es finançaran mitjançant els 2 milions que aporta el Consell de forma directa permetran millorar equipaments a barris. Són els següents:

PROJECTES FINANÇATS PEL CONSELL DE MALLORCA

INVERSIÓ

Reforma del mercat del Nou Llevant

470.000 €

Elaboració del projecte per a la construcció d'una pista d'atletisme

260.000 €

Projecte de reforma de la plaça de Sant Cosme a Son Cotoner

800.000 €

Rehabilitació de l'Antiga Presó

470.000 €

TOTAL

2.000.000 €

 

Els projectes gestionats per l’Ajuntament que es finançaran mitjançant els 5 milions que el Govern aporta de forma directa aposten per la cultura, per l’educació, per millorar els recursos de Seguretat Ciutadana per a què donin un millor servei a la ciutadana i per potenciar els equipaments als barris. Són els següents:

PROJECTES FINANÇATS PEL GOVERN

INVERSIÓ

Renovació de la flota de vehicles de la Policia Local i de Protecció Civil

800.000 €

Projecte d'obres d'enllumenat al passeig del carrer Pere Sans Garau a Son Sardina

100.000 €

Subvenció per a la rehabilitació d'habitatges a barris vulnerables

1.000.000 €

Concurs arquitectònic de rehabilitació galeries i costa del teatre a plaça Major

100.000 €

Rehabilitació de l'Antiga Presó

110.000 €

Projecte d'rubanització del soler per a l'IES de Son Ferriol

470.000 €

Reforma del Mercat del Camp Redó

2.000.000 €

Centre de cultura popular a Son Cànaves al Secar de la Real

220.000 €

Serveis i materials per al nou centre de Can Ribas

200.000 €

TOTAL

5.000.000 €

 

Compensacions

Apart de la inversió directa, l’acord contempla inversions per valor de 19 milions d’euros per part del Govern en matèria de compensació, en actuacions dutes a terme per l’administració autonòmica. Així, potencien la construcció d’Habitatges de Protecció Oficial, els equipaments sanitaris, esportius i educatius. Es tracta dels següents:

PROJECTES GOVERN COMPENSACIONS

INVERSIÓ

Promoció d'11 HPO al Coll d'en Rabassa

979.554 €

Construcció d'un centre de dia a Son Xigala

263.646 €

Urbanització parcel·la Hospital Psiquiàtric

5.807.666 €

Construcció CEIP Palma B La Femu

3.919.903 €

Zones comuns de l'Hospital General

1.159.817 €

Reforma de Son Pacs

506.685 €

Construcció multiaulari tecnificació esportiva (IES CTEIB)

4.499.020 €

Obres millora oficines centrals SOIB

2.400.000 €

TOTAL

19.536.291 €

 

L’acord també conté inversions consolidades que s'inclouen cada any: el fons de cooperació local (3 milions) i l'anualitat per al 2022 de la reparació del pavelló de Son Moix (1 milió).