Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca activa un nou protocol de dol en cas d’assassinat masclista a Mallorca

El Consell de Mallorca activa un nou protocol de dol en cas d’assassinat masclista a Mallorca

(16/11/2016)

Amb motiu del recent i brutal assassinat a cops d’una dona a mans de la seva parella a Son Cotoner, Palma; el Consell de Mallorca ha decidit activar un protocol de dol que estava a punt d’aprovar-se per tal de donar una mostra clara del rebuig contra la violència cap a les dones, implicant a tota la societat en aquesta xacra social.

Demà a les 12 hores el Consell de Mallorca convoca un minut de silenci per mostrar el seu rebuig a l'assassinat d'una dona en mans de la seva parella a Son Cotoner, Palma. 

A més, el Consell de Mallorca estableix un «Protocol de dol en cas d’assassinat masclista» com a eina per comunicar el rebuig contra la violència cap a les dones, expressar la seva solidaritat amb les víctimes de la violència masclista i les seves famílies, i sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta problemàtica.

Les accions que cal seguir són: 

- Banderes a mig pal a tots els edificis del Consell, llaç negre i porta mig oberta.

- Presidència ha de convocar un minut de silenci a les 12 h.

- Redactar una nota de premsa.

- Carta de condol a la família directa.

- En el web del Consell posar un llaç negre i publicar la nota de premsa.

- Modificar el perfil del twitter i facebook per posar-hi un llaç negre.

- Ús de l’etiqueta: #MasclismeNO

- Al darrer Ple del Consell anomenar totes les dones assassinades.

- Proposar als ajuntaments que s’adhereixin a aquestes iniciatives.

 

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha declarat que "Es tracta d'una passa més cap a la categorització d'aquests assassinats com a qüestió d'estat. Des del Consell fem feina amb totes les eines que tenim en matèria d'igualtat com posar en marxa espais de dones on víctimes de maltractament poden trobar assessorament i reforç, el pacte ciutadà contra les violències masclistes que vam firmar fa un any... Però això no basta, és necessari un compromís ferm de tota la societat i institucional per actuar amb contundència i aconseguir prevenir morts tan doloroses."