Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca acull la tercera reunió del projecte europeu Co-creative youth

El Consell de Mallorca acull la tercera reunió del projecte europeu Co-creative youth

(04/10/2017)

Emmarcat dins el projecte Erasmus+, aquesta iniciativa fomenta el reciclatge, reparació i reutilització i aposta per la inclusió social i professional de joves

El Consell de Mallorca ha acollit la tercera trobada de coordinació del projecte europeu Co-Creative Youth a la que hi ha participat representants de les diferents institucions sòcies: AID BW-EFT (Bèlgica) Instituto de Soldadura e Qualidade (Portugal), Etudes et Chantiers Corsica (França), ASEV (itàlia), Gastrike atervinnare (Suència), Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i Office de l’Environnement de la Corse (França) com a coordinador.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, varen ser les encarregades de donar la benvinguda als assistents abans de la reunió tècnica que es va dur a terme ahir. Durant la jornada es varen revisar les feines fetes fins al moment, es varen proposar noves tasques i es va fixar un calendari d’execució.

 

Durant el dia d’avui els representants europeus han visitat les instal·lacions de la planta de triatge d’envasos de l’empresa concessionària Tirme i de la Fundació Deixalles, on han valorat molt positivament l’aprofitament que se’n pot fer d’aquests espais per a l’execució del projecte europeu.

 

Els objectius d’aquest projecte co-creative, emmarcat dins el programa europeu Erasmus+ i que té una durada de tres anys, són establir relacions entre els serveis de gestió de residus i entitats locals, organismes de formació, empreses i actors de l’economia social i solidària per millorar el potencial del sector del reciclatge, al mateix temps que afavoreix la inserció social i professional de joves en dificultats a través de l’eco-disseny.

 

El projecte, que té un pressupost de 31.000 euros totalment finançats per la Comissió Europea, té com a finalitat la creació, d’un currículum formatiu d’ecodiseny amb materials reciclats, dirigit a joves, que després es pugui impartir a escoles de disseny, de formació professional i ensenyances no formals.

 

Des del Departament de Medi Ambient sempre s’ha apostat per respectar la jerarquia de residus que marca la Unió Europea. Per això, es vol donar cabuda a projectes com el Co-creative Youth que permeten reutilitzar, reciclar, i sobretot fomentar la reparació per intentar lluitar contra l’obsolescència programada de molts d’objectes.