Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca anuncia la construcció d'un nou parc de bombers a la zona del Migjorn

El Consell de Mallorca anuncia la construcció d'un nou parc de bombers a la zona del Migjorn

(16/11/2015)

Està previst que el nou parc del Bombers de Mallorca s’ubiqui al municipi de Santanyí. El parc comptarà amb una inversió de 830.000 euros de cara al 2016 per tal de realitzar el projecte i la primera fase de la construcció.

El Departament de Desenvolupament Local, a través de la Direcció Insular d’Emergències, ha anunciat avui la construcció d’un nou parc de bombers a la zona del Migjorn de l’illa. Els criteris tècnics estimen que la ubicació més idònia del nou parc dels bombers del Consell de Mallorca és la del municipi de Santanyí.

 

La inversió total prevista per a la construcció del nou parc és de 3,5 milions d’euros, dels quals 830.000 euros aniran dins el pressupost de 2016 de la institució insular per tal de poder realitzar el projecte, així com també la primera fase de la construcció.

 

Des del Departament de Desenvolupament Local asseguren que aquest nou parc de bombers suposarà, a part de donar cobertura als municipis i nuclis de població de la zona del Migjorn de l’illa, un reforç als parcs de Manacor, Felanitx i Llucmajor, i cobrirà l’àrea geogràfica dels municipis de Santanyí i Ses Salines.

 

El nou parc dels bombers del Consell de Mallorca també millorarà el temps de resposta a les intervencions de salvaments en carreteres, edificis, instal·lacions, incendis en edificis, industries, tallers i en ports, col·lapse d’estructures i altres situacions que comporten una amenaça o perill imminent per a persones i bens. Durant el 2013 i 2014 les intervencions del Servei de Bombers en aquests dos municipis va ser de 258 intervencions.

 

En aquest sentit, el conseller de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Joan Font, ha apuntat que “la construcció d’un nou parc a la zona del Migjorn reduirà el temps de resposta dels Bombers de Mallorca davant una emergència a 10 minuts en entorn urbà, i a 15 minuts en entorn rural”. Font també ha apuntat que “la seguretat de totes i tots els mallorquins és una de les prioritats del Consell de Mallorca i aquest nou parc és una passa endavant en aquest sentit”.