Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca aposta per l'impuls de sistemes centralitzats en gestió territorial municipal

El Consell de Mallorca aposta per l'impuls de sistemes centralitzats en gestió territorial municipal

(11/06/2024)

La institució insular participa en la reunió anual Sitmun que se celebra a Girona per a conèixer noves eines que permetin ajudar als ajuntaments que no disposin de recursos per a la seva implementació

El Consell de Mallorca participa en la IX Assemblea anual de la Xarxa Europea Sitmun, un espai de treball que cerca fomentar l'ús d'eines d'informació unitàries i centralitzades en la gestió territorial municipal i aplicar-les en aquells municipis de l'illa que no disposin de mitjans propis per a la seva implementació correcta.

El Consell de Mallorca és soci d'aquesta Xarxa Sitmun, que es va crear el 2009, i cada any es reuneix per revisar les actuacions fetes durant l'exercici en les diferents administracions que participen en la trobada.

A la reunió, que se celebra aquests dies a Girona, ha assistit la directora insular de Suport i Coordinació Municipal, Beatriz Camiña, acompanyada de la cap de secció de cartografia, Agueda Isern.

La directora insular de Suport i Coordinació Municipal ha assenyalat  que la participació del Consell de Mallorca en aquesta xarxa ofereix avantatges diversos, entre aquests «ajudar els municipis que no tenguin recursos per fer la gestió municipal territorial, mitjançant l'elaboració de capes d'informació d'infraestructures, d'urbanisme, etc. que posam al seu abast».

Amb tot, Beatriz Camiña ha afirmat que és «absolutament necessari conèixer de primera mà les eines noves que podem aplicar i posar-les a disposició de les entitats locals, i complir d'aquesta manera el que s'estableix en la Llei 7/85 de bases de règim local i la Llei 14/2010, que obliga les administracions a publicar tota aquella informació cartogràfica i digitalitzada que sigui a l'Ajuntament».

La idea de Sitmun és desenvolupar una plataforma SIT (Sistema d'Informació Territorial) municipal centralitzada, que permeti dotar d'eines d'informació geogràfica els ajuntaments. Actualment, la plataforma compta amb més de 2.000 persones usuàries procedents de 630 entitats públiques diferents, entre les quals destaquen ajuntaments, consells i diputacions.

Formen part de la xarxa Sitmun entitats diverses, entre elles els Consell de Mallorca i el de Menorca, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, el Département Pyrenees Orientals de França, la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Autònoma de Barcelona.