Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca atorga els Premis, Honors i Distincions de 2024

El Consell de Mallorca atorga els Premis, Honors i Distincions de 2024

(13/06/2024)

L’artista mallorquí Miquel Barceló serà distingit amb el títol de Fill Predilecte de Mallorca per la institució insular

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui dematí l’atorgament dels Premis, Honors i Distincions de la institució insular 2024. L’acte de lliurament es durà a terme el 12 de setembre, coincidint amb la Diada de Mallorca al Teatre Principal de Palma. L’objectiu dels guardons és reconèixer la tasca duita a terme per les persones o entitats en favor de Mallorca i dels mallorquins.
El mes passat es va obrir un procés participatiu a tota la ciutadania perquè hi presentassin propostes entre les quals la Junta de Portaveus, formada pels grups polítics de la institució, fa la selecció.

L’artista mallorquí de renom internacional Miquel Barceló ha estat nomenat Fill Predilecte de Mallorca pel seu gran impacte en el panorama artístic, ja que ha situat Mallorca en el mapa de l’art contemporani mundial. Així mateix s’han concedit cinc medalles d’Honor i Gratitud, i nou premis Jaume II.

Les medalles d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca han estat concedides a l’escultora mallorquina Remigia Caubet, al futbolista Abdón Prats Bastidas, a les entitats Societat de Ciències Aranzadi i EAPN-Illes Balears, i al taller familiar Ca Madò Bet dels Siurells.

Els premis Jaume II, que es lliuren a persones físiques i jurídiques que han destacat durant l’any natural anterior en la promoció dels símbols, referents històrics o el nom de Mallorca, són per al pintor Gustavo Peñalver, per a l’empresària Carmen Planas, per al grup musical Anegats, per a l’Associació d’Industrials de Mallorca, per a l’Associació ELA Balears, per a l’empresa Melicotó i per a les Valentes Dones. Així mateix, s’atorgarà aquest guardó, a proposta de la societat civil, al compositor, director de cor i pedagog Baltasar Bibiloni Llabrés i a l’organista Gerhard Grenzing.

La proposta de nomenar la princesa Leonor Filla Adoptiva de Mallorca no ha estat aprovada perquè no ha superat el requisit del vot favorable de les tres quartes parts del Ple, ja que ha rebut l’abstenció del PSOE i El Pi, el vot en contra de Més per Mallorca, i el vot favorable del Partit Popular i VOX.