Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca celebra els 40 anys de l’ocupació de sa Dragonera

El Consell de Mallorca celebra els 40 anys de l’ocupació de sa Dragonera

(07/07/2017)

Una placa d’agraïment al poble de Mallorca quedarà situada al mateix lloc on varen acampar els ocupants ara fa quatre dècades

El 7 de juliol de 1977 mig centenar de joves varen ocupar sa Dragonera per evitar que s’hi construís, mentre d’altres, des de Mallorca, informaven de l’ocupació i reivindicaven la protecció de l’illa. Amb motiu del 40 aniversari d’aquesta fita històrica, el Consell de Mallorca ha volgut homenatjar les persones i tot el poble de Mallorca que varen protagonitzar aquella lluita ecologista i de defensa del territori.

 

Per recordar aquesta data, la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja,  el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la batlessa d'Andratx, Katia Rouarch, han descobert avui matí una placa commemorativa situada just devora del pinar on varen acampar els ocupants. Amb el lema «Dragonera per als dragons», la placa està dedicada al poble de Mallorca que va lluitar per salvar l’illa.

 

La consellera Sandra Espeja ha agraït als assistents la seva implicació per salvar sa Dragonera i ha destacat que «són aquestes accions directes, com les que vàreu dur a terme fa 40 anys, les que guanyen les lluites, accions que venen des de baix, des de la gent, les que fan despertar al poble i transformen les polítiques».

 

Per la seva part, Vicenç Vidal ha volgut posar en valor l'acció que varen dur a terme els ocupants "i hem de seguir reconeguent el que varen fer ells, seguir reclamant la protecció del territori. Tots nosaltres no podriom ara gaudir d'aquest parc si aquesta gent no hagués lluitat per ella".

 

A l’acte, hi ha assistit prop d’una trentena de persones que varen participar en l’ocupació com a membres de Talaiot Corcat, de Terra i Llibertat o a títol individual. A tots se’ls ha obsequiat amb una reproducció de l’illa de sa Dragonera feta amb impressora 3D a partir d’una escultura de bronze de Joan Mayol i col·locada sobre fusta d’alzina d’arbres i branques rompudes (no se n’ha tallat cap) de les finques públiques del Consell de Mallorca. La composició final és obra de na Diana Farràs.

 

A més, se’ls ha lliurat un exemplar del llibre Salvem sa Dragonera, del doctor en història,  Pere J. Garcia Munar.

 

Avui a les 19.00 hores tindrà lloc a l’Ajuntament d’Andratx una taula rodona moderada per la periodista Carme Buades i a la qual participarà Basilio Baltasar (editor i periodista), Josep Manchado (membre de Talaiot Corcat i actual director insular de Medi Ambient), Montse Pujulà (ocupant 7-7-77), Eduard Miralles (del col·lectiu d’artistes) i Lina Riera (advocada).