Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca celebra un ple extraordinari per aprovar la concessió de les medalles d’or de la institució

El Consell de Mallorca celebra un ple extraordinari per aprovar la concessió de les medalles d’or de la institució

(03/09/2015)

El Consell de Mallorca ha convocat avui matí un ple extraordinari en què cada grup de consellers ha defensat les seves propostes per a les medalles d’or de la institució i altres nomenaments, com el de Fill Predilecte i Fill Adoptiu.

La primera persona proposada ha estat el músic i escriptor de Manacor Guillem d’Efak ja que enguany es compleixen 20 anys de la seva mort. S’ha acordat distinguir-lo amb una medalla d’or per l’aportació que va fer a la música i a la cultura popular.

També rebran una medalla d’or la filòloga Aina Moll ―filla de Francesc de Borja Moll― que ha continuat l’obra del seu pare i que gaudeix d’un gran prestigi internacional i el jesuïta José Maria Casasnovas Despujol.

El guardó també recaurà en tres institucions: la institució pública  Antoni Maria Alcover, que cuida del llegat de l’intel·lectual manacorí;  l’Escola de Música i Danses de Mallorca  i, la tercera, el Col·lectiu de dones de Llevant.

Després de 74 de la seva mort en el llunyà Egipte, on va ser ambaixador de la Segona República, Gabriel Alomar i Vilallonga serà nomenat Fill Predilecte. Mentre que Montserrat Casas, catedràtica i exrectora de la UIB, rebrà el reconeixement de Filla Adoptiva a títol pòstum, nascuda a Barcelona va desenvolupar la seva carrera professional a l’illa.


Els premis Jaume II, que també concedeix la institució insular en el marc de la Diada, no s’han portat a ple, ja que es concedeixen per decret de presidència. Rebran el premi l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (*PAH) de Mallorca, el CD Llosetí club de futbol, la Coral Sant Jaume i Almacenes Casa Roca