Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca concedeix les subvencions per al foment de l’ús del català a 33 empreses i 18 entitats sense ànim de lucre

El Consell de Mallorca concedeix les subvencions per al foment de l’ús del català a 33 empreses i 18 entitats sense ànim de lucre

(10/12/2018)

En el BOIB 152, de 4 de desembre de 2018, s’anuncia la concessió del ajuts destinats a impulsar la presència de la llengua catalana a les empreses, entitats associatives i organitzacions sense ànim de lucre.

La Direcció Insular de Política Lingüística ha concedit un total de 238.942,53 € en ajuts per al foment de l’ús del català, concretament destina 136.450,55 € a favor de 33 empreses i 102.491,98 € a favor de 18 entitats sense ànim de lucre, aquesta concessió s’ha publicat en el BOIB 152, de 4 de desembre de 2018.

 

Amb aquesta iniciativa, el Departament de Participació Ciutadana i Presidència, recupera la convocatòria d’ajuts destinats a impulsar la presència de la llengua catalana a les empreses, entitats associatives i organitzacions sense ànim de lucre, que té com a objectiu ampliar la presència de la llengua catalana a Mallorca.

 

En concret, la Direcció Insular de Política Lingüística va publicar una convocatòria d’ajuts de minimis que destinaven 250.000 € per al foment del català en material imprès i rètols. D’aquesta base pressupostària, es preveia 170.000 € a empreses i 80.000 € a entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre. Aquestes subvencions, cal recordar, no són inèdites, ja que el Consell de Mallorca les va atorgar entre els any 1997 i el 2011.

S’hi han acollit sol·licituds per a activitats com la retolació, l’etiquetatge, l’edició de material imprès i de cartes de restaurants o objectes de marxandatge i l’edició de pàgines web, i se n’han beneficiat 33 empreses i 18 entitats sense ànim de lucre.

 

El Consell de Mallorca manté que les institucions públiques han de continuar contribuint al procés de normalització lingüística, i comptar, com fa aquesta convocatòria, amb la implicació de sectors socials i el compromís col·lectiu de tots els actors d’aquest procés.