Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca controlarà la venta de subproductes dels residus per aconseguir major rendibilitat

El Consell de Mallorca controlarà la venta de subproductes dels residus per aconseguir major rendibilitat

(16/10/2018)

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat una política de preus per a la venta de subproductes i assimilables al servei públic insularitzats per a la gestió de residus urbans de Mallorca. D’aquesta manera, per primera vegada des de que es vigent el contracte amb l’empresa concessionària Tirme, es posa ordre i control a com es venen i es gestionen els subproductes dels residus que entren a les instal·lacions com són la ferralla, el paper-cartró, el compost i les escòries.

 

Un dels principals avantatges d’aquesta inici és el control del preu potenciant la rendibilitat, ja que la venda dels subproductes és un ingrés favorable a la tarifa. “Des de principi de legislatura hem tingut un objectiu clar vers la tarifa de residus. Sempre hem treballat totes les variables possibles, no només l’augment de tones a cremar, per aconseguir una tarifa el més positiva possible per als ciutadans. I els subproductes suposen un ingrés segur que cal controlar i maximitzar”, ha assegurat al consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja.

 

Per altra banda, aquesta política de preus suposa un major control a l’hora de licitar la venta, ja que s’haurà d’atendre a la normativa general de la institució. Així s’haurà de  seguir els principis de publicitat, transparència, igualtat, concurrència, eficiència i no discriminació. A més, s’ha d’informar prèviament al Consell de Mallorca de les licitacions i l’inspector del servei podrà sol·licitar estar present durant els processos de relació amb la venda.

 

I en la línia de mantenir aquest major control sobre les concessionàries i analitzar totes les variables de la tarifa per baixar-la, el ple també ha autoritzat avui a l’empresa concessionària dels serveis públics de gestió de residus urbans (Tirme) per a la contractació dels serveis de vigilància ambiental. D’aquesta manera, la institució insular marca com s’ha de licitar el contracte i fixa un sostre de despesa de 595.000 euros, tot i que només es computaran a tarifa els costos reals.