Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca es reuneix amb entitats juvenils per explicar la convocatòria de 400.000 € per promocionar l’organització juvenil i l’associacionisme jove

El Consell de Mallorca es reuneix amb entitats juvenils per explicar la convocatòria de 400.000 € per promocionar l’organització juvenil i l’associacionisme jove

(01/08/2024)

Les direccions insulars de Coordinació i de Joventut i Participació han escoltat les propostes de les diferents associacions

La directora insular de Coordinació, Sandra Morell, i la directora insular de Joventut i Participació, Carme Ripoll, es van reunir ahir amb diferents entitats juvenils per explicar-los la convocatòria nova de subvencions de 400.000 euros per promocionar l’organització juvenil i l’associacionisme jove, adaptant els recursos a la realitat i als objectius de les entitats de Mallorca.

Les dues direccions insulars van explicar tots els detalls de la convocatòria nova i van resoldre els dubtes de les diferents associacions. El termini per sol·licitar les ajudes es va iniciar el passat dissabte 27 de juliol i estarà obert durant quinze dies. Les diferents entitats juvenils van aprofitar la reunió per fer arribar les propostes sobre les subvencions a l’associacionisme jove.

La directora insular de Joventut i Participació, Carme Ripoll, va assegurar que «aquesta convocatòria de subvencions demostra el compromís del Consell de Mallorca amb les entitats juvenils i el jovent de Mallorca. Hem pogut explicar-los tots els detalls i els tràmits de les ajudes, perquè hi puguin accedir. A més, és important oferir un espai a les associacions perquè puguin compartir la seva visió de la situació actual».

Van assistir a la trobada ABSAC Associació d’Altes Capacitats, ALAS Salut i Sexualitats, Asociación de Debate Balear, Ben Amics, Club d’Esplai Fent Camí Jovent, Club d’Esplai Jovent, Escoltes i Guies de Mallorca Nuredduna, Educaclown, Fundació Natura Parc, Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i el GOB.

La convocatòria es dirigeix a dos tipus d’entitats. D’una banda, es destinen 180.000 euros a les entitats juvenils presents en cinc o més municipis i poden optar a un màxim de 45.000 euros per sol·licitud presentada. D’altra banda, les entitats que no compleixen amb el requisit de presència mínima a cinc municipis, compten amb una partida total de 220.000 euros i poden obtenir un màxim de 10.000 euros per sol·licitud.

La subvenció pretén finançar les activitats fetes i les despeses corrents, com per exemple les del personal dels programes, els plans generals d’acció associativa o els projectes d’actuació, executats a Mallorca entre l’1 de setembre de 2023 i el 31 d’agost de 2024. Tenen rellevància especial els plans o programes que incloguin actuacions relacionades amb la promoció de la solidaritat, la tolerància i el respecte; el desenvolupament personal i social; les accions dirigides a col·lectius juvenils en risc d’exclusió i a reforçar les relacions intergeneracionals. 

Les entitats interessades disposen de quinze dies des de la publicació de la convocatòria en el BOIB per sol·licitar la subvenció a través de la Seu Electrònica del Consell de Mallorca.