Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca es suma a la demanda de declaració d’emergència climàtica del planeta

El Consell de Mallorca es suma a la demanda de declaració d’emergència climàtica del planeta

(27/09/2019)

El Consell de Mallorca s’ha sumat avui a la manifestació per la declaració d’emergència climàtica al planeta convocada a Palma

Les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, els consellers Javier de Juan, Iván Sevillano i Jaume Alzamora han participat d’aquesta protesta a nivell mundial que culmina una setmana d’actes on el canvi climàtic n’ha estat el protagonista.

La declaració d’emergència climàtica a les Illes Balears és una mesura que tracta d’establir diferents accions per rebaixar els efectes del canvi climàtic a escala mundial. Aurora Ribot ha assegurat que aquest repte “és el més important al que ens enfrontem els éssers humans del nostre temps” i ha afegit que en “pròxim ple del Consell (previst pel dia 10 d’octubre) es debatrà una moció que inclourà la proposta la declaració d’emergència climàtica a Mallorca”. 

La concentració de Palma a la que s’hi ha sumat el Consell de Mallorca, forma part del seguit d’actes de conscienciació social que s’han estès arreu del món. Evitar que la temperatura global superi 1.5 graus d’increment, reduir de manera immediata les emissions de CO2 i establir mesures urgents per garantir la sostenibilitat mediambiental del planeta son les reclamacions que milers de manifestants a diferents països han plantejat davant les administracions.