Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca fa costat als municipis més afectats pel pas de la borrasca Glòria

El Consell de Mallorca fa costat als municipis més afectats pel pas de la borrasca Glòria

(22/01/2020)

Els consellers de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Hisenda i Funció Pública i Infraestructures i Mobilitat, han visitat Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç des Cardassar i Alaró, i s’han reunit amb els responsables de cada municipi, per conèixer les afectacions causades per l’aiguat i el fort vent. Els Bombers de Mallorca segueixen dins l’operatiu de recerca de l’excursionista desaparegut al torrent de na Mora.

El Consell de Mallorca ha volgut conèixer de primera mà els efectes que la borrasca Glòria ha tingut sobre Mallorca. El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, han visitat els municipis de Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera, mentre que el titular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha estat al punt de la carretera d’Alaró a Orient que roman tallada al trànsit des de dilluns, a causa d’una esllavissada causada per les intenses pluges caigudes diumenge i dilluns. L’objectiu de les visites ha estat comprovar in situ els danys que ha causat el temporal que ha patit l’illa els darrers dies, a les zones que han resultat més afectades, a les comarques de Llevant i de Migjorn.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, s’ha desplaçat fins a la carretera que uneix Alaró i Orient (Ma-2100), que des de dilluns està tallada al trànsit per un despreniment de pedres sobre la via. El conseller ha explicat que aquesta incidència que afecta la circulació entre els municipis d’Alaró i Bunyola es tractarà «com una obra d’emergència, ja que s’ha de restituir el trànsit aviat, però amb tota la seguretat». Sevillano ha afegit que «ja tenim pràcticament tancat el projecte», i la declaració d’emergència permetrà iniciar les obres «amb caràcter immediat».

El projecte d’obra no només se centrarà en el punt on s’ha produït l’esllavissada, sinó també en altres talussos pròxims afectats pel despreniment o susceptibles de poder patir altres despreniments a curt termini, i es preveu que tingui un cost superior al mig milió d’euros. Els batles d’Alaró, Llorenç Perelló, i de Bunyola, Andreu Bujosa han acompanyat el conseller Sevillano i han rebut informació de primera mà sobre els terminis per al restabliment del trànsit a la via afectada.

 

Visita a Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han visitat els municipis de Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera, on han visitat les zones costaneres, les més castigades pel temporal.

A Cala Rajada, el passeig de les Àmfores ha quedat molt malmès. El fort temporal ha arrabassats part del terra del passeig i l’ha deixat intransitable. Un parc infantil també ha quedat afectat. A Cala Millor, el vent i la mar s’han emportat mitja platja i han deixat arena i brutor fins al passeig marítim. A sa Coma i Cala Bona les platges també han patit, on han caigut arbres. 

Els consellers s’han reunit amb el batle de Capdepera, Rafael Fernández, la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, i la tercera tinent de batle de Sant Llorenç des Cardassar, Dolors Sánchez, per donar-los suport. El Consell oferirà col•laboració als ajuntament per demanar a les institucions competents que agilitzin la reparació dels desperfectes i les possibles ajudes pels danys ocasionats.

 

Es reprenen les tasques de recerca de l’excursionista

Els Bombers de Mallorca, juntament amb la Guàrdia Civil, han reprès l’operatiu de recerca de l’excursionista desaparegut al torrent de na Mora, a Fornalutx. Les tasques de recerca varen començar el passat dilluns, però ahir es varen haver de suspendre a causa del temporal i del perill que suposava per als equips de rescat. El director insular d’Emergències, Xisco López, s’ha desplaçat fins al centre de comandament per seguir les tasques de recerca de primera mà. 

En els propers dies el Consell continuarà les visites a les zones afectades pel temporal, per tal conèixer de primera mà els danys causats. Les rondes seguiran pel sud del Llevant, amb visites a Felanitx i Manacor.